Jaap, Klijs, Fas en Ineke - 29-08-2014
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


De accommodaties waren heel gevarieerd. In Sukuh had het guesthouse heel mooi uitzicht en de gastvrijheid bij het hotel bij de Borobudur was groot. Ook het hotel in Ubud was geweldig. In Lovina was het hotel een onderkomen met dierentuin, niet echt ons ding.
 
De fietsexcursie in Solo was meer dan de moeite waard met onze geweldige gids! Je ziet dan meer van het echte Java. Ook de culinaire tocht in Yogyakarta was verschrikkelijk leuk om te doen: veel te veel gegeten. De zonsopkomst bij de Borobudur was adembenemend, terwijl het bij de Bromo bijna ruzie was wie waar kon staan: veel te massaal. Het snorkelen bij Menjangan was ook geweldig.
 
We geven de reis een 8 en zouden Footprint Travel ook aanbevelen, maar we zien nog wel wat verbeterpunten. Je krijgt een pak informatie, bijna te veel om te lezen. De chauffeur spreekt bijna geen Engels, dat hadden jullie van te voren aangegeven, maar wel jammer. We hadden nog zoveel meer willen vragen.
 
Je komt laat aan in Malang en de volgende dag zijn we weer vroeg vertrokken. Achteraf hadden we wat later uit Malang willen vertrekken en dan de Bromo maar wat later of de volgende ochtend beklimmen.
 
Bij de fietstocht bij Pemuteran vonden we de gids niet bijzonder. Lovina vonden we verschrikkelijk door het hotel en de mentaliteit daar (erg opdringerig) en het dolfijnen spotten: honderden bootjes die uiteindelijk drie dolfijnen insluiten die niet weten hoe ze weg moeten komen.
 
Wel echte aanraders die we iedereen zouden aanraden vinden we: de zonsopkomst bij de Borobudur, de fietstocht in Solo, de culinaire tocht in Yogyakarta, en snorkelen bij Pemuteran.
 
Complimenten voor de hulp en geduld van Obbo bij het boeken. Heb erg vaak en lang met hem aan de telefoon gehangen! Alles was ter plekke prima geregeld wat betreft de gidsen en de chauffeur.  We hebben een keer met Jacqueline in Indonesië contact op moeten nemen omdat de chauffeur nog een rugzak in de auto had liggen. Dit werd prima opgelost. Al met al een geweldige vakantie gehad.


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel