Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Han Lin Bong - 18-08-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


- Goed georganiseerd
- Geen massa-toerisme en dus geen "kralen en spiegels" en geen shopping malls (wat een verademing)
- Terug in de tijd (Sumatra)
- Culinair hoogtepunt was lunch tijdens excursie in Harau vallei bereid door gastvrouw homestay (niet eerder zo'n lekkere sajoer lodeh gegeten)
- Harau vallei overweldigend mooi

Over het algemeen waren de accommodaties prima maar niet allemaal even idyllisch: het hotel in Bukittingi was vrij sfeerloos. De homestay in Harau vallei sprong er uit in positieve zin (idyllisch, gastheer creëert huiskamersfeer, gasten helpen met koken, midden in de natuur, vijf minuten lopen naar de mooiste rijstvelden van de hele reis)

Samosir:  de dorpjes (oostzijde Samosir in omgeving Tuktuk) vallen beetje tegen, vooral Tomok is afknapper als je wordt afgezet bij de toeristische markt met "kralen en spiegels".
Fietsen (gehuurde mountain bikes) van Tuktuk naar het hoogste punt op Samosir was wel hoogtepunt (heel zwaar, alleen voor geoefende fietsers). Veel leuker, stoerder en veiliger dan met brommertjes. Je komt ook bij dorpjes waar verder geen toeristen komen.
Kookles bij Juwita's Cafe op Tuktuk is een hoogtepunt als je van Indonesisch eten houdt. Absolute aanrader. Leuke gastvrouw. Veel geleerd.  

Onze chauffeur  was heel plezierig en heel ervaren. Blijft op de achtergrond maar past goed op alle leden van het gezin.