Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Willem en Maaike Hof - 01-03-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Mijn vader en ik hebben een super reis gehad door Indonesië. Het was een lang gekoesterde wens van mijn vader. In zijn jeugd had hij veel verhalen over Nederlands-Indië gehoord en dit wilde hij graag met eigen ogen zien. Natuurlijk was het niet meer zoals toen. Veel oude gebouwen zijn verwaarloosd. Toch kun je nog op bepaalde plaatsen de sfeer proeven. Een aantal hotels hebben nog de oude allure.
 
Bijzonder vonden we in dat opzicht ons verblijf op Malabar Tea Estate. Op dat moment was ik ook het boek Heeren van de Thee aan het lezen. Als je daar dan ook echt zelf bent, gaat het echt leven. De Tea Estate heeft de sfeer van toen. Je moet er wel heen gaan met de juiste verwachting, een accommodatie in Indonesië heeft een andere standaard dan wij in Nederland hebben, met name qua badkamers. Wij hadden ons daar wel op ingesteld en dan is het prima. De accommodatie was heel gevarieerd, de ene keer luxe, de andere keer eenvoudig. In het laagseizoen zijn er heel weinig gasten, soms ben je zelfs de enige!
 
Vanuit de trein zagen we het platteland van Java met de rijstvelden, dat was het beeld wat we van te voren hadden van Java. Sowieso vond ik het heel groen in Indonesië. In februari is het regentijd. We hadden een beetje pech met het weer en daardoor niet zo’n mooie zonsopkomst op de Bromo. Maar ach, we vonden het sowieso al een heel avontuur om in het donker met zo’n jeep de berg op te gaan.  Vanuit Java gingen we naar Pemuteran op Bali. Een relaxt plekje aan het strand om de reis te eindigen. Ik heb nog nooit gedoken of gesnorkeld, maar ik vond het snorkelen op Menjangan
Island absoluut een magische ervaring.
 
Heel veel complimenten voor de organisatie. Voor ons vertrek hadden we best veel stress om allerlei andere dingen te organiseren. Dan is het super fijn dat je van jullie goede service krijgt. Ook het hele informatie pakket met draaiboek en achtergrond informatie en tips dat je bij aankomst krijgt is super. Hier hebben we heel veel aangehad, dit is zeker een meerwaarde. We kregen een heel persoonlijk gevoel bij de organisatie. 


Indonesië reizen - Uitzicht van uit onze kamer Bogor. Java.Indonesië reizen - 0-punt Bandung, stadswandelingIndonesië reizen - Malabar Tea estate, Java.Indonesië reizen - Stadswandeling Bandung, JavaIndonesië reizen - Groen BaliIndonesië reizen - Oude stad Jakarta.Indonesië reizen - Malabar Tea estate, Java.Indonesië reizen - Snorkelen Menjangen eiland, Pemuteran, BaliIndonesië reizen - Zonsopkomst Bromo, Java.Indonesië reizen - Uitzicht Bromo, Java.Indonesië reizen - Warenhuis de Vries. Bandung, Java