Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Annemarie Hellemans - 03-04-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een superleuke en afwisselende vakantie door Sumatra!
 
Bukit Lawang is echt een aanrader. Ook vind ik de combinatie met het reizen naar Brastagi en door naar Toba meer met de verschillende Batak stammen een hoogtepunt van de reis, het is erg leuk om te zien dat er binnen één stam zoveel verschillende stijlen huizen zijn en je kunt het allemaal zien, met lokale mensen praten die je uitnodigen om even binnen te komen kijken e.d.
Bij deze reis en combinatie van Aceh en Noord Sumatra is dat je echt een hele afwisselende vakantie hebt met historie & cultuur, natuur, actief, luieren, meren en strand/zee.
En ondertussen trek je ook nog eens door een prachtig en afwisselend landschap. Beter kun je het niet krijgen denk ik!

Qua accommodaties vonden we Bukit Lawang heel goed, echt prachtig met helemaal de natuurlijke bouwstijl en gebruik van materialen. Het hotel in Brastagi was prima en ruim voor kids om rond te rennen. De hotels in Medan en Banda vonden we erg mager. 

De excursies waren zeer goed in Bukit Lawang en Lake Toba. De gids bij de wandeling op de vulkaan Sibayak was ook goed. Allemaal aan te raden.
Bij zowel de stadsexcursie in Medan als Banda Aceh leek het alsof de gidsen vrij beperkt waren in hun kennis en moesten we er erg aantrekken om een beetje een schema te krijgen. 
 
De informatievoorzieningwas goed. We vinden jullie boekjes echt geweldig, heerlijk leesvoer. Contact met lokale agent liep goed, omdat mijn man iets later kwam werd er echt gecheckt of alles wel goed geregeld was.
De chauffeur die we in Noord Sumatra hadden was een fijne, betrouwbare en accurate man. Hij zorgde goed voor ons en voelde zich erg verantwoordelijk dat we alles konden doen wat we wilden. De mannen die de chauffeurs waren in Aceh waren ook goede mannen.