Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Arina Angerman - 04-05-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was écht een leuke reis! De drie sessies in het kader van Aletta Jacobs waren hartstikke interessant. De Kartini dag in het Erasmushuis in Jakarta sprong er voor mij persoonlijk uit: de uitwisseling met een vooraanstaande vrouwelijke parlementariërs  vond ik geweldig! Uit de manier waarop zij spraken, klonk een gezamenlijke ambitie van vrouwen. Dat wordt niet meer zo uitgesproken in Nederland. Deze ontmoeting was echt heel inspirerend voor mij. Maar ook de discussie in de Common Room in Bandung onder begeleiding van een plaatselijke moderator was heel goed.
 
In verschillende aspecten van de reis kwam naar voren: hoe het was, hoe het is, hoe het kan worden. Ook de andere perspectieven van de verschillende gidsen waren interessant, je merkte hier een soort generatieverschil. Het zorgde ervoor dat het echt een fascinerende reis werd.
 
En niet te vergeten: de speciale rondleiding voor onze groep door Istana Bogor in de Botanische tuinen; wat was dat mooi! Om zelf door de kamers van het paleis te lopen, op het bordes te staan en uit te kijken over die schitterende tuinen: wanneer maak je dat nou mee?
 
De combinatie van enerzijds in de voetsporen van Aletta Jacobs treden en anderzijds de persoonlijke geschiedenissen van de reizigers, dit samen maakte de reis nóg bijzonderder! Wat mij betreft: de volgende keer ‘In de voetsporen van Aletta Jacobs in Zuid-Afrika’!