Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Piet Hein de Bok - 23-10-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het is een inspirerende en prima verzorgde reis geweest. Goede opvang; verzorgde resorts en chauffeurs, die met plezier hun land en hun cultuur wilden laten zien.

Alle resorts waren verzorgd en goed. Alleen in Munduk zaten we helaas niet in het voorkeurshotel van Footprint Travel. We zaten in een andere accommodatie, waar we de enigen waren, aan de rand van het dorp. Het voorkeurs hotel had meer activiteiten te bieden.

Zowel de excursie rond Ubud, de snorkeltocht naar de Liberty bij Amed en die bij Permiteran zijn de moeite waard, evenals de trektocht door de sawa's bij Siderman. De dolfijnenexcursie bij Lovina was minder: we hadden enorm veel medelijden met de dolfijnen; die veel last moeten hebben van het motorlawaai van de wel 100 boten, die op ze af raceden zo gauw er een vin boven het water uit kwam.

Zowel in Nederland als in Bali zijn we goed opgevangen. En we waren zeer te spreken over de uitgebreide documentatie die ons vooraf en op Bali is aangereikt. In een volstrekt vreemde cultuur is het prettig ,vooraf te worden geinformeerd over de do's en don'ts die er van de toerist verwacht worden. En onze taxi-chauffeurs spraken voldoende Engels en waren bereid om ook te gidsen.