Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Monique - 22-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Elke dag op Bali had wel een aantal hoogtepunten, er is geen dag geweest waarop we hebben gezegd ”Dit was wat minder”.
Gili Meno was toch wel een hoogtepunt. De witte stranden, het gemoedelijke leven, het heerlijke eten, echt even helemaal weg van alles. We moesten op de terugweg via Gili Trawangen varen, daar hebben we ook een aantal uur door moeten brengen maar we waren zielsblij dat we daar niet terecht zijn gekomen. Zo toeristisch.
 
Het hotel in Ubud was een  verrassing achter de drukke winkelstraat en in Munduk was de accommodatie super, met fantastisch uitzicht. Dat gold ook voor Sidemen; tijdens het douchen, half in de openlucht keek je uit op een berg, prachtig.
Het hotelletje op Gili Meno was iets minder goed - gaten in de klamboe, 2 aparte bedjes, een simpel appartement maar tegelijk ook weer een paradijsje met een openluchtbadkamer en een hele relaxte eigenaar. Dus toch ook super!
 
Bij het dolfijnen spotten in Lovina hadden we een mooie zonsopgang en het was heerlijk op zee in een traditioneel vissersbootje, maar op het water was het een gekkenhuis van bootjes die bijna over de dolfijnen heenvoeren om de mensen een zo goed mogelijk uitzicht te geven. Ik had er geen lekker gevoel bij.
 
De fietstocht vanaf de berg naar Ubud was eigenlijk alleen maar remmen, weinig fietsen, maar super georganiseerd, een goede gids en veel interessante en leuke stops onderweg. We hebben ook een  crematieceremonie gezien en dat was heel indrukwekkend.
 
De wandelingen in Munduk en Sidemen langs de watervallen, door de rijstvelden waren erg mooi en het raften was je heerlijk uitleven in een mooie omgeving.
 
We zijn tijdens de vakantie lekker bezig geweest in een mooie omgeving en de reis was op een klein voorval na prima georganiseerd: we raden Footprint Travel zeker aan aan anderen.