Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Minouche van Sprundel - 20-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wat betreft de accommodaties was er een leuke variatie. In Tangkahan was de guesthouse qua ligging heel mooi; aan de rand van de jungle. Het hotel op Samosir was mooi gelegen, maar één van onze kamers was wel wat minder, omdat die naast afvalverzameling was.
 
Hotel in Yogya was ook erg aangenaam qua uitstraling en het zwembad letterlijk aan je voeten. Hotel bij Borobudur was top. Het hotel in Pemuteran was heel erg fijn; mooie zwembaden en hotelkamer en ook de ligging was mooi. En Biru Meno op Gili Meno is een van de betere locaties op Gili Meno. Het heeft een prettige uitstraling en ligt op een mooi, rustig plekje.

De culinaire trip in Yogya achter op de scooter met enthousiaste studenten is leuk! Je beleeft op die manier de stad heel anders.
De snorkeltocht nabij Premuteran was vooral mooi op het eerste gedeelte: prachtig koraal en veel vissen! Nog een tip voor snorkelliefhebbers: vlak voor de turtleopvang heb je vanaf het strand een plek met mooi koraal om te snorkelen! (wel voorzichtig zijn voor het koraal).
Met de fietstocht bergafwaarts in Bali hadden we een enthousiaste gids en ook op de fiets beleef je de omgeving weer anders (geluiden). 
Weliswaar geen excursie, maar: Sterk af te raden is een bezoek aan het monkeyforest. Onze dochter is daar gebeten door een aap met alle nare rabies-vaccinaties tot gevolg (nog steeds)..Zij blijkt niet de enige te zijn, het gebeurt wel vaker.
Andere "hoogtepunten" zijn natuurlijk ook de orang oetangs, de jungle in Tangkahan, dolfijnen in Lovina, snorkelen, Gilil Meno en de dolfijnen in Sanur.​

Alles was perfect geregeld en als er al twijfel over iets was, kregen wij heel snel antwoord/hulp van de locale vertegenwoordiger. De chauffeurs waren altijd vriendelijk en op tijd en als ze Engels spraken dan wilden ze ook graag vertellen.
Het enige dat iets duidelijker had gekund was de informatie over het vertrek vanaf Gili Meno, maar dat is door de locale vertegenwoordiger heel snel hersteld.
Tijdens het boeken hadden we wellicht er op kunnen worden gewezen dat voor een extra rust-relaxdag beter voor Pemuteran op Bali gekozen kon worden dan Kalibaru, want In Kalibaru zelf is niet veel te beleven.