Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sandra Dekker - 14-08-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De organisatie is goed verlopen. Vóóraf door het makkelijke e-mailcontact met Footprint Travel. Snelle reacties, goede tips. Tijdens de reis was het fantastisch: bij aankomst kregen we een uitgebreid informatiepakket over Indonesië algemeen en over onze reisbestemmingen specifiek. De chauffeurs en accommodaties waren allemaal goed. De rondreis op Sulawesi was hierin een hoogtepunt: met een (aardige, gedegen) eigen chauffeur een week op pad in een prima auto. De auto was voorzien van allerlei extra's (zoals een wegenkaart, een watertank,een boek, poetsdoekjes, vloeibare desinfectie) en reed fijn. Onderweg waren diverse stops georganiseerd: een mooi fotomoment of een lunch bij mensen thuis. Een extra pluspunt vinden wij het feit dat er door de organisatie in Indonesië rekening gehouden wordt met het milieu en met de zwakkeren in de samenleving door bijvoorbeeld de mapjes waarin de informatie zit te kopen bij dames in een leprakolonie.
 
De accommodaties waren zeer divers: kleinschalig waar mogelijk, lekker luxe waar nodig (Aston in Makassar).Voor ons sprongen de accommodaties in Sanur (heerlijk uitgebreid ontbijt, prachtige tuin) en in Amed (fantastische ligging, geweldig leuke cottages, fijn zwembad) er uit.

De excursies waar we het meest van hebben genoten zijn:
  • De wandeling in het Maros-gebergte met een gids. Prachtig landelijk gebied, niet één toerist, je eet bij mensen thuis (in een paalwoning), je bent dicht bij de natuur. Het doel van de wandeling is een grot met oude tekeningen op het plafond, maar eigenlijk is de wandeling er naar toe het hoogtepunt van de dag. Ook de vaartocht als "toetje" is erg leuk.
  • De dag met de gids in Tana Toraja waarbij wij naar een ceremonie gingen. Goed geregeld, indrukwekkend, back to basic. Heel mooi om te zien hoe mensen nog zo dicht bij en met de natuur leven.
 
We vonden de afwisseling van Sulawesi (een wat primitiever, back to basic eiland) en Bali (meer aan de westerse standaarden aangepast eiland) heel fijn. Ook de kennismaking met de verschillende geloven (islam, christendom en "natuurgeloof" op Sulawesi en hindoeïsme op Bali) vonden we boeiend. Absoluut niet missen: De wandeltocht in het Maros-gebergte en de dagen met de gids in Tana Toraja op Sulawesi. En op Bali het fietsen en wandelen rondom Ubud en de rust en het snorkelen in Amed
 


Indonesië reizen - Strand van SanurIndonesië reizen - Werken in het rijstveldIndonesië reizen - Apen bij een offertje, UbudIndonesië reizen - Boottocht bij MarosIndonesië reizen - Wandeling bij MarosIndonesië reizen - Boottocht op het TempemeerIndonesië reizen - Op de markt in Tana TorajaIndonesië reizen - Tana Toraja huizenIndonesië reizen - Strand van Amed, BaliIndonesië reizen - Uitzicht vanuit het hotel bij AmedIndonesië reizen - Snorkelen bij US Liberty, AmedIndonesië reizen - Wimpelvis bij Aned