Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Floortje Sjoer - 25-10-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een onvergetelijke reis waarin aan alles is gedacht en we het echte Bali hebben leren kennen.
 
De meeste accommodaties voldeden aan de verwachting. Het eerste hotel na aankomst in Ubud had wel iets luxer gemogen. De laatste accommodatie in Tabanan was super en echt luxe.
 
Wat ons vooral aansprak was de diversiteit die we van het eiland hebben gezien. Het is moeilijk om 1 hoogtepunt te kiezen, omdat juist de verschillende gezichten van het eiland zo leuk zijn.
We waren heel blij dat wij de echt toeristische plekken (zoals Kuta) hebben overgeslagen en contact hebben gehad met de echte Balinezen. We vonden het binnenland denk ik net iets gaver dan de kustplekjes.
Als we echt iets moeten kiezen, vonden we de wandeling door Sidemen het mooist en het snorkelen op Menjangan eiland heel idyllisch.
De eerlijke gesprekken met chauffeurs misschien wel het meest bijzonder.
Voor ons was de extra bijgeboekte bouwsteen Gili Meno het minst leuk. 3 dagen op een snikheet eiland waar verder gewoon niks te doen was, was een beetje too much. Bali is zoveel rijker!
 
We hebben de cooking class in Ubud gedaan, vonden we erg bijzonder om bij mensen thuis mee te maken. Het inkopen van de ingrediënten op de lokale markt heeft diepe indruk gemaakt.  We waren de enige toeristen en de geuren daar vergeten we nooit meer. De gerechtjes die we gemaakt hebben, herkenden we later op de menukaarten door heel Bali. De excursie naar Mount Batur was een pittige, maar zeker de moeite waard als je het uitzicht ziet.
 
De organisatie was echt top. Ik was erg blij dat we een draaiboek kregen met allerlei extra informatie zoals de bezienswaardigheden die je onderweg kon aandoen en hoeveel een normale fooi bedraagt in verschillende situaties. Er ging 2 keer iets kleins mis, en dat is ruimschoots opgelost en 'goedgemaakt' door de lokale organisatie. We werden zelfs 2 keer gebeld met een mededeling voor de volgende dag.
Verder waren bijna alle chauffeurs vriendelijk en goed Engelssprekende mannen. Tijdens de ritjes van A naar B hebben we leuke gesprekken gevoerd waarin we heel veel over de Balinese cultuur hebben geleerd. Ze vertelden zelfs persoonlijke dingen aan ons en wezen ons op de mooie plekjes en bijzondere ceremonies die we onderweg tegenkwamen.

 


Indonesië reizen - Bali reizen: kookklas bij de mensen thuisIndonesië reizen - Bali reizen: rijstveldenIndonesië reizen - Bali reizen: Bratan meerIndonesië reizen - Bali reizen: kookklasIndonesië reizen - Bali reizen: voorbereiding ceremonieIndonesië reizen - Bali reizen: idyllisch Gili MenoIndonesië reizen - Bali reizen: Gili MenoIndonesië reizen - Bali reizen: Accommodatie TabananIndonesië reizen - Bal ireizen:Tabanan