Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jacqueline Drop - 04-10-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Eerste reactie
Een prachtige afwisselende reis door 2 heel verschillende eilanden: Kalimantan en Bali!
 
Hoogtepunt
Het bezoek aan Tanjung Puting op Kalimantan en de orang oetans is onvergetelijk. Bij de voederplaatsen is het druk met klotoks en andere reizigers, maar de ligplaatsen 's nachts zijn rustig. Het is heerlijk om door de jungle te lopen. De drijvende markt in Banjarmasin en de bamboe-raft mag je ook niet missen. Op Bali vonden we vooral de wandel- en fietstochten erg leuk. En uiteraard het heerlijke eten en de zwembaden bij de meeste accommodaties!
 
De excursies 
De fietstocht vanuit Ubud was veel meer dan fietsen: eerst naar een mooi uitzichtpunt, een openlucht cafe om verschillende soorten thee en koffie uit te proberen, wandeltocht door de rijstvelden en de leuke fietstocht door mooie dorpen en een prachtige omgeving. Bergafwaarts en met een leuke gids. De wandeltocht naar de Baturrim in central Bali was ook erg leuk. En natuurlijk de orang oetans en de drijvende markt op Kalimantan!

De accommodaties
Prima accommodaties. Jullie hadden gemeld dat het op Kalimantan eenvoudiger was, maar dat viel ons erg mee. Alleen op de klotok (boot) was het sanitair erg basic, voor 2 nachten goed te doen en de omgeving maakte alles goed. Het mooist vonden we de accommodaties in Munduk en Sidemen op Bali.

De organisatie 
De organisatie verliep vlekkeloos en volgens het draaiboek. De gidsen en chauffeurs waren altijd op tijd en in overleg bezochten we onderweg diverse bezienswaardigheden, ze waren heel vriendelijk en bereidwillig. Fijn dat de Nederlandse vertegenwoordiger in Indonesië op de achtergrond aanwezig was en ons halverwege nog appte of alles naar wens verliep. 


Indonesië reizen - Bali: prachtige rijstvelden nabij Sidemen en UbudIndonesië reizen - Sluikreclame met de chauffeurIndonesië reizen - Tempelbezoekers op BaliIndonesië reizen - Heerlijk eten!Indonesië reizen - Met de klotok varen door de jungle van Tanjung Puting, KalimantanIndonesië reizen - Kalimantan: orang-oetans Tanjung PutingIndonesië reizen - Drijvende markt bij BanjarmasinIndonesië reizen - Wie maakt me los? Drijvende markt Banjarmasin, KalimantanIndonesië reizen - Overal vind je tempelbeelden op BaliIndonesië reizen - Zonsopkomst Batur rim, vanuit Ubud, Bali.