Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ellen, Ron en Frans - 25-09-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het Diengplateau vond ik erg bijzonder en dan met name de (zwavel)bronnen. Wij hadden op dat moment goed weer, wel flarden bewolking/mist, maar dat maakte het juist heel mysterieus. Ook het meer met alle tinten groen was heel mooi om te zien.
 
In Yogyakarta, was de culinaire rondrit onvergetelijk. Mijn vader (bijna 83) zat ook achterop de scooter van Reza en gaan. Heel mooi om met die studenten te praten en zo een inkijkje in het leven van de jongeren in Yogya te krijgen.  Tot besluit nog naar het alun alun en daar aan de Rondé en kue, geweldig.
 
Een andere topper vond ik de rit in de Jeep door de zandwoestijn. Eerst de weg er naar toe, die was al prachtig om mee te maken, staand in de Jeep (gaten in de vloer, bak vastgemaakt met een paar touwtjes) en toen naar beneden. Bij de eerste de beste tegenligger verloren we al een stukje van de bumper,whatever,  toen verder naar beneden, wat een mooi en indrukwekkend landschap. Nadat wij een stukje gewandeld hadden kwamen we een hele groep mensen tegen die uiteraard met ons op de foto wilden, en toen verder naar de duinen. Wat ongelooflijk gaaf.
 
En dan in Amedsnorkelen. Met zijn tweeën, mijn vader sloeg het over, met de begeleider de zee in. Eerst even oefenen en wennen, want het was voor de eerste keer dat wij gingen snorkelen, maar wat fascinerend! De volgende dag nog maar weer een keer een paar snorkelsetjes gehuurd. 
 
Doordat wij al wat ouder zijn, (en dan met name mijn vader van 82) hadden wij gekozen voor de wat hogere gebieden, zodat het wat minder warm zou zijn.
 
Wij kwamen wat later op het station van Yogyakarta aan, na vertraging van een uur,  en namen uiteraard de verkeerde uitgang, maar chauffeur Ungul stond klaar en wij hadden hem al vrij snel gevonden. De informatievoorziening was uitstekend. Een mooie uitgebreide beschrijving van alles wat ons te wachten stond en uitstekende achtergrond informatie. Wij waren er blij mee.
 
Ungul heeft ons helemaal begeleid van Java naar Bali, wat een leuke man, zijn lach vergeet je niet gauw. Hij vertelde ook heel veel en ontfermde zich over mijn vader. (dit deden trouwens alle gidsen, alle lof). De gidsen waren allemaal ontzettend aardig en het was echt een meerwaarde aan deze vakantie. Alle wandelingen waren weer een belevenis op zich, er werd heel veel verteld, over de planten, de religie, het reilen en zeilen thuis en in het dorp/stad. Heel bijzonder.
 
Zoals al eerder vermeld ging het één keer mis met de vouchers en hotel, maar dat was in no time opgelost. Ungul, onze chauffeur tot in Bali was geweldig, mochten jullie nog contact met hem hebben, onze hartelijke groeten.
 
Een prachtige en interessante reis, we geven een 9,  er moet altijd wat te wensen overblijven. We raden Footprint Travel zeker aan, al verschillende keren gedaan.


Indonesië reizen - Uitzicht in Amed, BaliIndonesië reizen - Zonsopkomst Borobodur. Java.Indonesië reizen - Jeeptocht zandvlakte Bromo. Java.Indonesië reizen - Dieng plateau. Java.Indonesië reizen - Dieng plateau. Java.