Maud - 21-02-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een reis om nooit te vergeten door; de geweldige natuurpracht van Flores, de ontzettend vriendelijke bevolking overal waar we zijn geweest en de perfecte organisatie van Footprint Travel.
 
Flores is absoluut het hoogtepunt van onze reis geweest. We waren, en zijn nog steeds, onder de indruk van de geweldige natuur, de ontzettend lieve mensen en het heerlijke pure eten is absoluut 
De excursies met de professionele gidsen hebben er voor gezorgd dat we veel over het mooie eiland te weten zijn gekomen en dat geeft echt een toegevoegde waarde aan de reis.
 
Het eiland heeft heel veel te bieden. Zo zit je de ene dag op een bootje naar een prachtig onbewoond eiland om te snorkelen en maakt de gids een verse maaltijd op het strand voor je klaar, de andere dag sta je boven op een vulkaan met indrukwekkende gekleurde meren, en daarna rij je weer door het mooie landschap met zicht op rijstvelden, bergen, valleien, dorpjes, en al die kleuren die je alleen kunt onthouden, want op de foto is het nooit zo mooi als in het echt!
 
Het bijzondere van de reis was dat elke accommodatie op haar eigen manier uniek en heel erg prettig was. In Flores was dat duidelijk zichtbaar. Overal werd de accommodatie met aandacht en zorg gerund. Vooral het welkome gevoel dat we op elke nieuwe plek kregen was heel fijn. 

We willen in de eerste plaats onze chauffeur op Flores bedanken! We hadden geen betere chauffeur kunnen wensen. Hij had een hele prettige rustige rijstijl en wist veel te vertellen over Flores. Alles was perfect verzorgd door hem, altijd genoeg water en hij wist ons telkens weer te verrassen met mooie plekken om van het uitzicht te genieten.
 
De gidsen die we ontmoet hebben tijdens excursies waren net zo prettig in de omgang.. Ze spraken allemaal goed Engels, hadden veel kennis en konden op een leuke en interessante manier vertellen over het eiland, de gebruiken, de cultuur, de planten, de taal, en alles waar we vragen over stelden.
Los van de hele fijne contacten met de gidsen zou ik zeker de wandeling tussen Maumere en Moni aanraden, de Kelimutu en de traditionele dorpen bij Bajawa.

Het was een feest om op deze manier te reizen. Je hoeft nergens aan te denken want alles verloopt goed en zoals gepland. Als je zelf wijzigingen in het schema wilt aanbrengen is dat geen enkel probleem en wordt het meteen geregeld.

 
 

 


Indonesië reizen - Strand MaumereIndonesië reizen - Blue Stone Beach FloresIndonesië reizen - Bena op FloresIndonesië reizen - Inerie vulkaan op FloresIndonesië reizen - Prachtige rijstvelden op FloresIndonesië reizen - Spinnewebrijstvelden op FloresIndonesië reizen - Kinderen op Flores


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel