Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Inge en Stefan - 14-09-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het hotel in Tabanan was een super mooie plek om onze vakantie te beginnen; goed om tot rust te komen en te acclimatiseren. Vandaar uit door naar Permaturan; mooi aan het donkere strand met een groot zwembad. Vanuit daar door naar Sanur. Daar zaten wel kakkerlakken en we waren nogal overdonderd door het overweldigende toerisme. Totaal niet verwacht.
Op Gili Meno zaten we in Biru Meno, een prima plek, wel wennen aan de douche. Vier dagen op de Gili's is meer dan genoeg. De handdoeken daar kunnen wel wat aandacht gebruiken; oude handdoeken die geen vocht opnemen. Wij hadden trouwens onze koffer meegenomen, dat was best een onderneming. Als advies zou er in het reisverslag mee genomen kunnen worden dat je er niet veel nodig hebt en een rugzak misschien makkelijker zou zijn. Wij werden namelijk op het strand neer gezet en moesten met 2 koffers à 20 kilo 15 min door het mulle zand lopen.
 
We hebben meerdere activiteiten ondernomen op onze reis. Op 1 staat voor ons het snorkelen bij het Menjangan-eiland. We hadden ontzettend veel geluk en kwamen een grote zeeschildpad tegen.
Daarna het dolfijnen zwemmen, de fietstocht en de transferdagen. We hebben zelf op Gili Meno nog een boottocht met snorkelen gedaan, ook meer dan de moeite waard.
De wandeling met de student was voor ons de minst interessant en zouden we niet gauw nogmaals doen. De student sprak weinig Engels als je wat vroeg begreep hij ons niet altijd helemaal. De waterval is laag in september.

Voor de organisatie hebben we vele complimenten. De chauffeurs zijn vriendelijk en laten je van alles zien. Het pakketje dat je krijgt als je aankomt is super handig en makkelijk in het gebruik. Leuk ook met het mapje met de vouchers en de goede doelen die er aan gekoppeld zijn.
De contactpersoon in Indonesië heeft ons meerdere malen uitstekend geholpen. een maal hadden we een zonnebril laten liggen in een taxi, die werd opgespoord en met de volgende reisdag weer terug gebracht. Met de kakkerlakken heeft ze voor ons contact gezocht met het hotel.
Helaas was ik mijn e-reader vergeten in Gili Meno, wederom was er contact en krijg ik als goed is in november mijn e-reader via een reizende collega naar Nederland weer terug. Fijn om iemand daar te hebben die snel en goed dingen voor je kan nagaan of regelen.

Nog een tip: Bij aankomt moet je op het vliegveld een formulier invullen over of je dingen aan te geven hebt. Wij waren hiervan niet op de hoogte. Misschien goed om mee te nemen in de vertrekbrief?

Al met al een supergoed georganiseerde reis waarin vele dromen uitkwamen om nooit meer te vergeten.