Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Wouter Jacobs - 11-07-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was een top-vakantie: vriendelijke mensen, schitterende natuur en echt alles perfect geregeld! De ultieme tocht voor wie Azië wil beleven, met een grote variatie aan landschappen, activiteiten en indrukken! Een reis die niet alleen ontspant maar ook een blijvende impact nalaat.
 
Onze hoogtepunten en activiteiten: 
 • Olifanten wassen in Tangkahan: Het was heel leuk om de dieren in het water te zien spelen. Je merkt dat de dieren ook genieten van het feit dat je ze wast. Naar onze mening veel beter dan een olifantenrit, die we ooit hebben gemaakt in Nepal (en dat was niet fijn). 
 • Tuben op de rivier met een lokale gids in Tangkahan in het Gunung Leuser park.
 • De overtocht naar Samosir Island in het Tobameer.
 • Culinaire tocht Yogyakarta: Dit was echt één van de hoogtepunten van de reis. We hadden heel goede gidsen en je beweegt je in het verkeer zoals de lokale mensen op een brommer. Ook de verschillende stops waren een ontdekking; van een koekjesfabriek, over het maken van gado-gado tot het drinken van thee op het centrale plein. Zeer leerzaam en je kunt met de gids over alles praten. Een must in Yogya! 
 • Bromo zonsopkomst en jeeptocht: Dit behoeft geen verdere uitleg! Het is een fantastische locatie en uitzicht! 
 • Wandeling in de bergen bij Candi Ceto en Sukuh.
 • Mountainbike vanaf het Baturmeer: Dit was een leuke tocht maar niet echt een "mountainbike"-tocht. Je staat meer stil dan dat je fietst. De tocht is wel voor iedereen haalbaar en zeker een aanrader voor degene die alleen op Bali verblijven. Mensen die rondtrekken door Indonesië hebben de meeste locaties die worden aangedaan (rijstterrassen en plantages) ook al elders bezocht en gezien. 
 • Een bezoek aan een plantage bij Kalibaru en bij de Ijen.
 • Ijen kratermeer: een heel mooi gekleurd meer, met weliswaar een zeer indringende en prikkelende geur (een doek voor de neus is aan te raden). Dit is uniek in de wereld dus absoluut een aanrader. Ook heel confronterend om te zien in welke omstandigheden de mensen daar moeten werken. 
 • Snorkeltrip Menjangan Island: Dit is een prachtige snorkellocatie. Je voelt je net in een aquarium, zo helder is het water en zo zie je de kleurenpracht van de koralen en vissen heel goed. 
 • Junglewandeling Bukit Lawang: Dit is een echte aanrader, je komt zeer dicht bij de orang oetans en vertoeft in een oerwoud zoals je denkt dat een oerwoud zou moeten zijn.

Alle chauffeurs waren op tijd (zelfs 15 minuten voor de afgesproken tijd daar), bereid overal te stoppen en je kennis te laten maken met de lokale specialiteiten (rijst gekookt in bamboe, snakefruit, durian) en hadden een rustige, gecontroleerde rijstijl.
De gidsen waren zeer goed met goede kennis van het Engels. De gidsen van de culinaire tocht in Yogya en de wandeling rond Candi Ceto waren zeer positieve uitschieters, de gids bij de Ijen was minder.
De reisinformatie die wij kregen bij de start van de reis was zeer gedetailleerd en de aangegeven reistijden accuraat, hotels waren allemaal op de hoogte en de lunch stops onderweg waren lekker.
De organisatie neemt echt een hoop stress weg. Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken wat echt wel heel prettig is tijdens een dergelijke reis!
 
De accommodaties waren ook top. Een van onze favorieten was in Tangkahan: midden in de natuur, top ontvangst en ze hadden een goede keuken. De zoon van de gastheer is zelfs met ons gaan zwemmen in de rivier en bamboe gaan halen voor het avondeten.
Ook het hotel in Pemuteran was heel prettig: zeer mooi gelegen, een mooi verzorgde tuin en drie zwembaden. We hebben er driemaal gedineerd op het strand. Echt een klein paradijs!
Het hotel bij de Borobudur was ook een zeer verzorgde accommodatie en direct aan de Borobudur gelegen, waardoor we er met zonsopkomst als eersten waren. Kortom, perfect! 


Indonesië reizen - Pepers op de lokale markt, SumatraIndonesië reizen - Berastagi: vers fruit op de lokale marktIndonesië reizen - Bukit Lawang: orang oetanIndonesië reizen - Indonesië - Sumatra: Orang oetanIndonesië reizen - Indonesië: rijstveldenIndonesië reizen - Met de boot naar Samosir-eialndIndonesië reizen - Java: Bromo bij zonsopkomstIndonesië reizen - Java: uitzicht op de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Hindoeïstische tempelIndonesië reizen - Indonesië reisIndonesië reizen - Sumatra: uitzicht over het TobameerIndonesië reizen - Indonesië: uitzicht over het TobameerIndonesië reizen - Indonesië: er kan er altijd één meer bij!Indonesië reizen - Indonesië: Batak huizen bij het TobameerIndonesië reizen - Java - zonsopkomt bij de BorobudurIndonesië reizen - Indonesië - Java: op de BorobudurIndonesië reizen - Indonesië: de Borobudur is prachtigIndonesië reizen - Indonesië - Java: BorobudurIndonesië reizen - Indonesië: batik maken in YogyakartaIndonesië reizen - Met de becak in YogyakartaIndonesië reizen - Indonesië reizen: jeeptocht Bromo vulkaanIndonesië reizen - IndonesiëIndonesië reizen - Yogyakarta: op de scooter tijdens de culinaire tocht!Indonesië reizen - Indonesië: genieten van mooie landschappen en uitzichten.Indonesië reizen - Indonesië, een verlichte Boeddha Indonesië reizen - In de caldera van de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Indonesië - Java: de krater van BromoIndonesië reizen - Java, uitzicht op de Semeru vulkaanIndonesië reizen - Indonesië - Java: uitzicht op BromoIndonesië reizen - Kalibaru: koffiebonenIndonesië reizen - Kalibaru: cacaovruchtenIndonesië reizen - Indonesië - Java: Ijen zwavelmeerIndonesië reizen - Indonesië: aan het strand van PemuteranIndonesië reizen - Indonesië: heerlijk hotel aan het strand!Indonesië reizen - Indonesië: relaxen aan het strand van Pemuteran.Indonesië reizen - Snorkelen bij Menjangan IslandIndonesië reizen - Indonesië: Snorkelen bij MenjanganIndonesië reizen - Indonesië: snorkelen bij Menjangan IslandIndonesië reizen - Indonesië: boeddistisch klooster.Indonesië reizen - Indonesië: hindoeïstische versieringen in BaliIndonesië reizen - Indonesië: crematie-optocht in de straten.Indonesië reizen - Indonesië - Bali: Bratan meer bij MundukIndonesië reizen - Indonesië: uitzicht op rijstterrassen bij MundukIndonesië reizen - Indonesië: uitzicht op de meren bij Munduk.Indonesië reizen - Indonesië: Balinese dansersIndonesië reizen - Indonesië: een van de gidsenIndonesië reizen - Indonesië - Sumatra: olifanten wassenIndonesië reizen - Sumatra: olifanten wassen in TangkahanIndonesië reizen - Sumatra: olifanten wassen in TangkahanIndonesië reizen - Tuben naar de waterval, Tangkahan