Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Familie Vermunt - 20-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij hebben ongelofelijk genoten van onze reis door Java en Sumatra met onze vier kinderen.
 
We hebben letterlijk het echte Indonesië geproefd tijdens de culinaire toer door Yogyakarta. Deze toer lijkt misschien niet voor de hand liggend voor kinderen maar is juist voor en met de kinderen een fantastische ervaring. Wat een ontzettend leuke en lieve mensen die de begeleiding deden! Heerlijk gegeten en gedronken en de kinderen hebben een fantastische dag gehad. De brommertjes vonden we eerst een beetje eng met kinderen maar de begeleiders waren erg voorzichtig en hielden erg veel rekening met de kinderen. De kinderen kregen ook superveel aandacht en er werd veel uitleg gegeven over het eten en de plekken die we bezocht hebben. Absolute aanrader.


We hebben de echte Indonesische jungle gezien met Oerang Oetangs van heel dichtbij. Wij hebben een lange toer van vijf uur gedaan (een deel bijgeboekt), met een goede gids en een fantastische fruit-break en een heerlijke lunch, beiden midden in de jungle. Aanrader!
 
Het olifanten wassen in Tangkahan was ook een geweldige ervaring. De kinderen hebben er ontzettend van genoten (en wij ook). De olifanten gaven onze kinderen waterdouches als dank voor het wassen. Goed en diervriendelijk georganiseerd. Erg bijzonder.
 
De zonsopkomst bij Borobudur was een onvergetelijke ervaring, ook omdat er een relatief klein aantal mensen was en we helder zicht hadden op drie omliggende vulkanen. Het is wel de moeite waard om er een gids bij te nemen.
 
Bentortoer/eten bij familie in Medan: de bentor was een bijzondere ervaring maar een deel van de familie was wat angstig, daarnaast is de stank van uitlaatgassen wel erg, zeker omdat we midden in de spits gingen. Ontvangst bij familie was erg vriendelijk en eten was erg lekker. Vriendelijke gids, en erg prettig dat ze Nederlands sprak.


We hebben ons tijdens de reis met alle mogelijke Indonesische vervoersmiddelen verplaatst: middels becak, bentor en achter op de brommer, allemaal bijzondere ervaringen.
 
Organisatie was vlekkeloos wat we niet verwacht hadden in een land als Indonesië. De lekke band van de jeep op weg naar Tangkahan was snel opgelost. De chauffeur op Sumatra (van Medan naar Bukit Lawang, en later weer van Tangkahan naar Lake Toba) sprak goed Nederlands en heeft veel verteld en uitgelegd, wat we erg waardeerden.
Informatievoorziening was goed, alleen hadden we graag de uitgebreide informatie over Java en Sumatra vooraf ontvangen in plaats van ter plekke. Maar de informatie was wel volledig.
 
We hadden met z’n zessen een tropisch en cultureel avontuur in echt Indonesië; dit verdient een 9.Indonesië reizen - In de ochtendzon bij de BorobudurIndonesië reizen - Teun bij de BorobudurIndonesië reizen - Lekker kippe-koppieIndonesië reizen - Tijdens de culinaire tourIndonesië reizen - De familie Vermunt bij de BorobudurIndonesië reizen - In de bentorIndonesië reizen - Bijzondere hapjesIndonesië reizen - Olifanten wassen