Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marlo Halatoe - 28-07-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Een mooiere reis van Sumatra hadden we ons niet kunnen voorstellen. De jungletocht was erg leuk, we hebben een nachtje in de jungle doorgebracht en dat was een unieke ervaring. We zijn zelfs achterna gezeten door een mannetjes orang oetan en hebben er in totaal een stuk of 12 gezien. De vulkaanbeklimming was erg leuk. Het was een vrij pittige klim maar eenmaal boven hadden we een mooi uitzicht en konden we goed de omgeving bekijken. Op de terugweg nog even lekker in de hotspring gedobberd.
Op Samosir hebben we een scooter gehuurd en lekker getourd. Mooi eiland, dus zeker de moeite waard is. De tsunami tour op Banda Aceh was erg indrukwekkend. Onze gids was zelf slachtoffer, dus haar verhaal was bijzonder.

De gidsen waren allen erg goed. Ze spraken misschien niet allemaal even goed Engels, maar ze namen hun verantwoordelijkheid en zorgden ervoor dat er genoeg te zien was en we regelmatig konden eten.
Ik heb goed contact gehad met onze contactpersoon ter plaatse. Zij heeft ons goed geholpen met een aantal dingen.
Onze accommodaties waren gevarieerd, van redelijk tot uitstekend. De Ecolodge was een zeer eenvoudige maar erg goede en schone accommodatie. Het eten was lekker en alles was schoon en netjes. In Tangkahan was de accommodatie eenvoudig. De locatie was erg mooi. Het eten was erg goed en er werd goed voor ons gezorgd. In Berastagi hebben wij in de minste accommodatie van de reis gezeten. Het hotel zelf zag er verzorgd en luxe uit, maar de kamer en het eten waren minder. Bij het Tobameer hebben we een mooie kamer gekregen. Het was een eenvoudige maar zeer goed onderhouden hotel. Alles werd 's ochtends schoongemaakt, zowel binnen als buiten. Swiss Bel Inn vonden wij het meest luxe. De kamer was mooi en schoon en het zag er mooi uit.
Het hotel op Pulau Weh was voor ons de beste accommodatie van de vakantie. Wat een goede locatie, goed eten en bovenal zeer vriendelijk personeel. We werden top behandeld en hadden het gevoel dat alles werd gedaan om het naar onze zin te maken.