Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ingrid Pols - 24-08-2018
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


De organisatie kon wat ons betreft niet beter. Alle lokale chauffeurs en gidsen, maar ook het personeel van de accommodaties hadden alles perfect geregeld. Iedereen wist van onze komst en we hadden alle vrijheid om tijden aan te passen naar onze wensen. Erwin, onze chauffeur was dat betreft ook een "topper". Onze reis naar Sumatra was ook bedoeld om plaatsen te bezoeken waar onze vader tijdens de onafhankelijkheidsoorlog geweest was. Erwin heeft ons geholpen om die plaatsen te bezoeken ook als daarvoor omgereden moest worden.
 
De hotels waren prima. Sommige eenvoudig maar prachtig gelegen. Er werd op alle locaties gezorgd dat het ons aan niets ontbrak. Wat dat laatste betreft sprongen de accommodaties in Tangkahan en de Harau Vallei er wel uit. Beiden op een schitterende locatie en ongekende gastvrijheid. Bij de laatste accomodatie was de omgang met eigenaresse en personeel wel wat afstandelijk. Doch bij vertrek werden we wel weer verrast met een taart wegens de verjaardag van Ingrid!

We hebben de excursies in de jungle en de ontmoetingen met de orang oetans als erg bijzonder ervaren. Maar ook de fietstocht bij Bukittinggi en de bentortocht door de Harau vallei. Onze gidsen bij de jungletocht in Tangkahan waren erg betrokken bij de natuur en het behoud van hun mooie leefgebied. Zij namen alle tijd voor ons en zo werd de geplande tocht van drie uur uiteindelijk een hele dag. Ook Dody, onze gids in de Sianok canyon en tijdens de fietstocht was een bijzonder gedreven persoon die ons erg aansprak en veel vertelde over het leven van de lokale bevolking.

Een reis naar Sumatra is een groot avontuur. Je komt in een totaal andere wereld en wordt overweldigd door de natuur en de gastvrijheid van de bevolking. Unieke ervaringen zoals een tocht door het regenwoud en ontmoetingen met orang oetans en andere apensoorten. De nachtelijke geluiden van de jungle in je hutje in Tangkahan. Onverwachte ontmoetingen met de lokale bevolking die alles van je willen weten en met je op de foto willen. Een van de hoogtepunten van onze reis was de viering van de Onafhankelijkheidsdag. Vele optochten en prachtig geklede kinderen.
 


Indonesië reizen - Boot bij PadangIndonesië reizen - Bronnen bij Berastagi,Indonesië reizen - Orang oetan met baby in Gunung Leuser parkIndonesië reizen - Orang oetan bij Bukit LawangIndonesië reizen - Kinderen van SumatraIndonesië reizen - Op de bentor in de Harau ValleiIndonesië reizen - Na het tuben bij TangkahanIndonesië reizen - Uitzicht, SumatraIndonesië reizen - Bij de zee, PadangIndonesië reizen - Uitzicht over het TobameerIndonesië reizen - De zee bij PadangIndonesië reizen - Bentor in MedanIndonesië reizen - Thomas Leaf monkey, Bukit LawangIndonesië reizen - Olifant bij TangkahanIndonesië reizen - Kinderen van SumatraIndonesië reizen - Op de markt, SumatraIndonesië reizen - Op de fruitmarkt, BerastagiIndonesië reizen - 17 augustus, onafhankelijkheidsdag op SumatraIndonesië reizen - Mensen van SumatraIndonesië reizen - Mensen van Sumatra