Familie Reijnvaan-Adriaansens - 21-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij hebben een onvergetelijke, indrukwekkende, ontspannen en prachtige vakantie gehad, één die je nooit meer vergeet!!! We geven de reis dan ook een 9 en gaan Footprint Travel zeker aanraden aan anderen en wellicht voor een eventuele volgende reis over twee of drie jaar ook voor onszelf.
 
De accomodaties waren, op één na,  fantastisch. Iedere accomodatie had zijn eigen charme.  Het hotel in Ubud viel ons tegen. Dit hotel was een tegenstelling ten opzichte van alle andere, waar iedereen even enthousiast was, je als gast ontvangen werd, ze daadwerkelijk geïnteresseerd in je waren en geen enkele vraag te veel voor ze was.  Van de overige hotels vonden wij als gezin ook de eenvoudige hotels in Sukuh en bij de Bromo geweldig vanwege het prachtige uitzicht. Op Bali sprong de accommodatie in Munduk er uit. Geweldig zo midden in de natuur.

De excursies waren ook prima georganiseerd en hartstikke mooi. We hebben de volgende excursies gedaan: Borobudur Sunrise, culinaire trip met gids op brommer in Yogya evenals de fietstrip en lunch bij lokale familie in Solo. Daarnaast de wandeling van Ceto naar Tawangmangu, de wandeling bij Sukuh, de jeeptocht van Tumpang naar Cemoro Lawang (Bromo). en natuurlijk per jeep bezoek aan de Bromo.
 
De excursies waren allen indrukwekkend alhoewel we de zonsopgang met de honderden jeeps bij de Bromo tegen vonden vallen. Hierdoor waren we veel eerder richting de krater van de Bromo en dat was weer geweldig. Onze dochter is een ervaren paardrijdster en toen we dat tegen een  van de mannen die op de Arabieren reden zeiden, mocht ze zelf in volle galop door de zandvlakte rijden, helemaal geweldig!!!
 
Excursies die je in onze ogen niet zou mogen missen zijn: de culinaire tocht op de brommer door Yogya (zelf een recept maken was ook helemaal geweldig), de fietstocht in Solo waarbij je bij locals binnen komt die allen even gastvrij zijn en je alles willen uitleggen met als hoogtepunt de lunch bij Ajib. Wat een heerlijkheid. Wandelingen zijn ook een 'must' als je wat wil zien van het werkelijke leven en de overweldigende natuur en tot slot de jeeptocht van Tumpang naar Cemoro Lawang. De verscheidenheid en stilte in de natuur, dit is zo geweldig. Toen wij aankwamen in Cemoro Lawang waren er verschillende mensen die ons vroegen hoe we dat geregeld hadden. Ze waren jaloers omdat zij via de gewone weg in een grote reisbus gekomen waren terwijl ze het liever per jeep en eigen gezin of stelletje gedaan hadden.
 
De organisatie was geweldig, alles was fantastisch geregeld. Onze complimenten.
 
Ook de zoektocht naar het huis van mijn moeder in Solo was geweldig. Nadat we het huis gevonden hadden met bewaking voor de deur, bleek dat de nieuwe eigenaar de directeur van de Indonesische Bank was. We zijn met onze gids en chauffeur naar de bank gereden. De gids en chauffeur hadden foto's van mijn opa en het huis bij zich en nadat ze de foto van mijn opa met een medaille op zagen, gingen ineens alle deuren open. Mijn opa was een bijzondere man die voor het paleis gewerkt had. Hij werd vroeger bij het hof geroepen voor het ontleden van de krissen en verklaren van dromen van de prins en prinsessen. Mijn moeder speelde dan met de prinsessen. De bewaking van de bank stelde alles in het werk om de directeur te vinden. Deze was in vergadering maar toen hij dit hoorde, kregen we meteen toestemming om met de bewaking het huis te bekijken. Helemaal geweldig. De bewaker die ons begeleidde herkende de foto’s direct, want hij werkte al 30 jaar voor deze directeur. Hij wist te vertellen dat het zwembad inmiddels was dicht gegooid en nog andere details.  Ook vertelde hij dat meerdere mensen het huis bezocht hadden. Toen we hiernaar vroegen bleek dat hij mijn moeder met haar twee broers en schoonzus 25 jaar geleden het huis had laten zien. Echt geweldig!!! Dankzij jullie inzet is deze droom voor mij uitgekomen.
 
De chauffeur Buddy was helemaal geweldig. Ik was tijdens de fietstocht over de kop gevlogen en de gids, de familie van Ajib en Buddy hebben me fantastisch opgevangen. Toen na een dag of drie bleek dat de wonden ontstoken waren reed Buddy direct naar een kliniek waar ik antibiotica kreeg en de wonden extra verzorgd werden. Hierdoor kwamen we veel te laat 8 uur 's avonds in Malang. Wat bleek hier dat hotel Santika Premiere gerestaureerd werd. We waren helemaal afgepeigerd en Buddy stond weer klaar om alles te regelen. In no time werden we naar een of ander zakenhotel met zwembad gereden waardoor we toch rond half tien 's avonds nog snel een salade konden eten.
 
Conclusie: Deze reis is de moeite waard en wij zijn er van overtuigd dat de andere reizen naar Indonesië even indrukwekkend zijn. Dus over twee tot drie jaar zien jullie ons zeker terug en dan voor Flores, Komodo, Lombok…?


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel