Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Heike Conrad - 30-07-2018
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Onze hoogtepunten op deze reis zijn er eigenlijk teveel om op te noemen, maar ik zal er toch een paar aanstippen.
 
Bukit Lawang vonden we geweldig. Er zijn enorm veel toeristen, ja, je bent niet alleen (geen Bali of Lombok aantallen, en toeristen die Indonesië echt willen ervaren). Wij hebben de jungletrekking van 3 uur veranderd naar een jungletrekking van 6 uur (uiteindelijk 7 uur) en dat vinden wij echt meer dan de moeite waard. Je ziet zoveel meer.
 
Raften is hier een echte aanrader en voor ons echt een highlight. Je ziet de jungle van een andere kant en wij vonden het veel leuker dan tuben. We zijn er geen enkele toerist tegen gekomen. wamt het is een andere rivier dan waarop de mensen gaan tuben. Geweldig! 
 
Sla in Tankahan de olifanten ook echt over, ook al wordt het daar nog overal aangeboden. Daar zijn olifanten niet voor! Kijk goed om je heen als je onderweg bent en let eens op al die palmolieplantages. Dat zet je wel even aan het denken en het maakt je thuis weer een stuk bewuster van je eigen consumptie.
 
Banda Aceh en zijn verhaal is zo mooi en indrukwekkend, dat je hier eigenlijk gewoon naar toe moet. Ja, het is streng islamitisch, maar de mensen zijn er zo ontzettend vriendelijk en geven je echt een welkom gevoel. Ze willen hun verhaal heel graag delen en zijn terecht trots op waar ze nu zijn. Voor de Tsunami werd het verscheurd door onenigheid, de tsunami heeft mensen echt samengebracht. Iedereen die je spreekt is wel familie verloren (165.000 doden). We hadden een hele goede gids, die uit eigen ervaring veel over de tsunami kon vertellen en hij ging ook erg leuk om met onze zoon. Mijn tip! Pas je aan (bedekte armen en benen, ook voor de mannen) en het is zo eenvoudig om een sjaal om je hoofd te doen. Ik deed de sjaal om mijn hoofd voordat ik het vliegtuig uitstapte. Dit leverde mij zo'n blije blik van de stewardes op. Je merkt dat de mensen dit enorm waarderen. Ze zijn islamitisch, maar ook heel modern. Vrouwen werken er gewoon en je krijgt heel snel contact met mensen (bereid je voor dat je vaak op de foto moet met mensen).
 
Sla daarna Bali over en ga lekker duiken op Pulau Weh. Prachtige duikplekken met goede begeleiding. Voor de niet-duikers is er een mooi strand, met een mooie zee en ook het eiland is ontzettend mooi. Het is een perfecte afsluiting van de vakantie waar je alle ervaringen die je hebt opgedaan kunt verwerken. Dus, als je nog niet duikt, ga het vooral proberen hier.
 
De organisatie van de reis was helemaal geweldig. Ik heb er geen andere woorden voor. Alles was zo goed georganiseerd en liep zo goed. 
 
Deze reis is een verrijking van ons leven door alle indrukken en ervaringen. Het zet je weer met twee benen op de grond.


Indonesië reizen - Medan, SumatraIndonesië reizen - Scooters zie je heel veel, MedanIndonesië reizen - Orang oetans in Bukit LawangIndonesië reizen - Lunch in de jungle, Bukit LawangIndonesië reizen - Makaak in de jungleIndonesië reizen - Orang oetan in Gunung Leuser ParkIndonesië reizen - Hangbrug, BohorokIndonesië reizen - Klamboe voor de nachtIndonesië reizen - Waterval tijdens de raftripIndonesië reizen - Raften op de Wampu RivierIndonesië reizen - Raften op de Wampu RivierIndonesië reizen - West SumatraIndonesië reizen - Een mooie lunch wordt gereserveerdIndonesië reizen - West SumatraIndonesië reizen - De winkel op de scooter, SumatraIndonesië reizen - Lunch onderweg, SumatraIndonesië reizen - Sibayak vulkaanIndonesië reizen - Boven op de SibayakIndonesië reizen - SIbayak vulkaan, BerastagiIndonesië reizen - Zonsondergang boven het TobameerIndonesië reizen - Batakhuis op SumatraIndonesië reizen - Batakhuis op SumatraIndonesië reizen - Eten bij een Batak familieIndonesië reizen - Indonesië reizen - Batakmuziek tijdens het dinerIndonesië reizen - Bij een familie thuis, SamosirIndonesië reizen - Houtsnijwerk, SumatraIndonesië reizen - Een overblijfsel van de tsunami, Banda AcehIndonesië reizen - Banda AcehIndonesië reizen - Banda AcehIndonesië reizen - Vriendelijke bevolking van Banda AcehIndonesië reizen - Selfies met de gidsIndonesië reizen - Kokosnoten plukkenIndonesië reizen - TankenIndonesië reizen - VleermuizenIndonesië reizen - De lokale markt, SumatraIndonesië reizen - Banda AcehIndonesië reizen - Duiktrip Pulau WehIndonesië reizen - Met de auto de brug over, SumatraIndonesië reizen - Haven van Pulau WehIndonesië reizen - Volle bakIndonesië reizen - Koralen, Pulau WehIndonesië reizen - Duiken, Pulau WehIndonesië reizen - Kreeftjes op het strand, Pulau WehIndonesië reizen - Koralen, Pulau WehIndonesië reizen - Wrakduiken, Pulau WehIndonesië reizen - Pas op voor de triggerfish, Pulau WehIndonesië reizen - Blauwpunt rog, Pulau WehIndonesië reizen - Schilpad, Pulau WehIndonesië reizen - Nemo's huis, Pulau WehIndonesië reizen - Lionfish, Pulau WehIndonesië reizen - Mureen, Pulau Weh