Dirk Koster - 13-07-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Van alle snorkelplekken was de eerste, langs het mooie rif van Pemuteran het allermooist. Bij Amed viel het wat tegen door de sterke wind, waardoor we niet bij het wrak konden komen. Het snorkelen bij Labuan Pandan was ook aardig en op Gili Meno was er onder water in verhouding minder te zien, maar toch was het een hoogtepunt voor ons!
De Baturrim-wandeling op Bali was mooi en de rijstterrassen bij Ubud en Sidemen waren echte hoogtepunten van deze reis, evenals de vrouwelijke gids bij Tetebatu.
 
De festiviteiten bij het einde van de Ramadan op Lombok (optochten) waren speciaal en we hadden toen een erg leuke, lokale gids. De vrouwelijke gids bij Senaru was met een heel persoonlijk verhaal ook bijzonder.

We waren in het hotel inTabanan de meeste tijd de enige gasten, deze accommodatie hebben we erg positief beoordeeld! Het hotel van Tetebatu vonden we het minst: er was regelmatig helemaal niemand, bijvoorbeeld op het afgesproken ontbijttijd en de wifi werkte niet altijd naar behoren. Het hotel op Gili Meno had geen warm water, wat wel jammer was.
Verder waren de accommodaties best goed! 
 
We hebben een zorgeloze vakantie gehad: alles klopte en we vonden de organisatie erg goed. Iedereen was steeds netjes op tijd en de documentatie was behoorlijk compleet.
Al met al hebben we een ketting aan mooie ervaringen opgedaan in een best wel warm land.