Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Stella van Dinten - 26-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Ik vond de variatie van de accommodaties goed. Steeds was er na een basic onderkomen een chic onderkomen zodat je weer even kon genieten van de luxe. Dat basic gevoel vond ik zelf ook leuk, omdat hetmeer past bij de leefstijl van veel Indonesiërs. De mooie tuinen bij sommige accommodaties tijdens de reis vond ik ook genieten.

We hebben erg genoten van de culinaire trip door Yogyakarta. We werden door studentes rondgereden op scooters door de hele stad op weg naar eettentjes en de studentes zijn daarna nog wat langer met ons in de stad gebleven, omdat wij 's avonds nog naar een gamelan-wayang voorstelling wilden, waar ze ons afgezet hebben. Het was voor deze studentes de eerste keer dat ze chauffeur speelden en ze waren net zo enthousiast om ons te ontmoeten als wij hen.
Andere hoogtepunten waren Borobudur (met een prachtige ligging van het hotel), Bromo en Ijen.

Alles liep gestroomlijnd. Bedankt voor het regelen, want dit maakte de vakantie makkelijk en prettig. We hadden een fijne chauffeur, de heer Harisono, die alleen helaas geen Engels sprak, wat in sommige gevallen onhandig was, maar verder niet heeft uitgemaakt voor de reisvreugde. De gidsen waren prima. Ze wisten veel te vertellen, over wat we tegenkwamen, maar ook over hun persoonlijke leven.
Er was maar één minpunt: de open jeep naar Bromo. Dat had beter een dichte jeep kunnen zijn. Ik vond het erg zwaar om mezelf overeind te houden in de jeep en we waren zonder overdrijven zwart als mijnwerkers; door het gebruik van zonnecrème, plakt alle zwarte zand op je gezicht. Alle andere toeristen waren hier gekomen met dichte jeeps, we waren dus de enigen die er zwart als roet bijliepen en werden regelmatig uit- dan wel toegelachen...