Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Anita Kilian - 28-11-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis is prima gelukt!! Behalve een paar echte bezienswaardigheden waren we er vooral op uit om het land te kennen en de lokale bevolking te ontmoeten. De reis was zeker een 9 waard. We hebben ondertussen Footprint al vaak aangeraden.
 
Wij vonden de accommodaties op Bali wat minder dan op Java. Op Java hadden alle accommodaties wel hun charme. Sukuh cottage en Rumah Kita zijn wel heel speciaal.
 
De beide treks met gids rond Sukuh en de plantage tour zijn echte aanraders. Daarnaast had onze chauffeur vrijwillig de taak van gids op zich genomen voor de stadswandeling/toer Malang. Hij heeft dat prima gedaan, zich goed voorbereid.
  
Op Bali was behalve de kookworkshop bij de familie van Wayan ook de wandeling met gids Kadek door de sawa’s alleszins de moeite waard. Vooral het waden blootvoets en met opgestrookte broekspijpen door de snelstromende kali’s met glibberend steentjes, een enorme uitdaging. Geweldig fijne behulpzame gids. In Ubud hebben we zelf een chauffeur geregeld voor een toer langs de verschillende exposities. Op eigen houtje hebben we Holy Monkey forest bezocht.
 
De informatievoorziening was perfect. De aandacht van de locale vertegenwoordiger prettig. De chauffeurs en lokale gidsen waren helemaal leuk. Made zorgde zelf voor de sarongs etc zodat wij waardig de tempels konden binnengaan. Keurig, hoor!  
Bij voorkeur aten we bij rumah makan, warung makanan of kleine eetzaakjes. Gelegenheden waar wij nagenoeg de enige westerlingen waren, Eten smaakt veel beter in de gelegenheden waar de lokale bevolking te vinden is!