Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Mary Burghard - 18-07-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Na 26 jaar kwamen we terug bij de Borobudur. Destijds een groot veld met wat kleine winkeltjes gegroepeerd en die prachtige Borobudur; nu een toeristische attractie met toegangswegen en een heel dorp er omheen. Maar nog steeds indrukwekkend mooi! 
De Bromo vulkaan is ook indrukwekkend: In een open jeep naar boven, het lava landschap; de tocht omhoog naar de krater; de zonsopgang vanaf een druk toeristisch punt; de file van jeeps in het donker erheen (wij hoorden ruim 800 gekleurde jeeps), een lint van lichtjes, indrukwekkend.

We hebben in geweldige kleinschalige accommodaties gezeten. Rustig gelegen tussen de rijstvelden met infinity pool; gezellig in het drukke Yogyakarta in een oase van rust met prachtig zwembad; design in het mooie Malang in deftige wijk; boven op de berg bij de Bromovulkaan wanend op wintersport; tenslotte aan een zandweggetje in Kalibaru in een prachtige tuin van een koloniaal landhuis ... Genoten! Ze waren stuk voor stuk anders, maar de combinatie van deze diversiteit was geweldig.

De informatievoorziening van Footprint was geweldig! Nog nooit zo goed geïnfomeerd. Prachtige documentatie, achtergrondinfo en erg mooi gepresenteerd!
Chauffeurs en gidsen waren prima! Spraken redelijk tot goed Engels en waren bekend met de omgeving. We zijn goed begeleid bij onze excursies. We knepen af en toe onze billen bij elkaar van het verkeer ... het ging soms op de paar centimeter net goed met inhalen ... en over de scooters zullen we het maar niet hebben.

Wij hebben slechts 2 bouwstenen geboekt: Yogyakarta en de Borobudur en Treinreis naar Malang en de Bromo en beide bouwstenen mag je zeker niet missen als je naar Java gaat!