Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Eltje, Margreet, Merel en Roos - 01-09-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben alleen maar hele aardige mensen ontmoet, zowel de gidsen, chauffeurs als bevolking. Zeker de ontmoetingen met lokale mensen vonden wij erg interessant. Meestal spraken de chauffeurs en gidsen goed Engels, op een enkele uitzondering na.
Verder vonden we de volgorde van de reis heel goed: eerst Sumatra, daarna Java en daarna Bali. De reis krijgt dan ook een 9 van ons.
 
De accommodaties waren heel gevarieerd. Onze toplocaties waren het hotel bij het Tobameer en de hotels in Sidemen en Amed. De lodge in Tangkahan was wel erg primitief, zo jammer; met kleine aanpassingen maken ze er een prima guesthouse van, want de ligging is namelijk fantastisch en de mensen zijn ook heel aardig.
 
Eigenlijk zijn alle excursies superleuk. De kids vonden de rijstwandeling het minst leuk (gids was weinig informatief).
 
Toppers waren:
  • Culinaire excursie in Yogya; je ziet echte Yogya, leuk om op pad te zijn met jonge locals, achterop een brommer.
  • Zwemmen met dolfijnen in Sanur; dicht bij de dolfijnen, maar het had voor ons veel langer mogen duren!
  • Olifanten wassen Tangkahan; het is een heel evenement, meer dingen dan alleen wassen. Voldoende tijd voor ieder gezin.
  • Medan: met de bentor eten bij locale familie: goede Nederlands sprekende gids.
  • Jungletrek Bukit Lawang: veel gezien.
  • Kookworkshop in Klungkung (Sidemen): ook vooraf inkopen doen op de markt met de vrouw des huizes was erg leuk
 
We hadden vier extra rustdagen in gepland, dit vonden we fijn, zeker met de kinderen (10 en 13 jr), anders was het misschien iets te druk geweest
 
Wij hebben een supervakantie gehad op Sumatra, Java en Bali. Ook de kids hebben enorm genoten, ook het rondreizen is goed bevallen. Dit is op zichzelf al een belevenis, er is altijd wat te zien onderweg.
 
De organisatie was goed geregeld, altijd stond de chauffeur of gids op ons te wachten. We kregen goede informatie tijdens de reis op papier om zelf te lezen. We hebben via Jacqueline nog een extra excursie geregeld: prima communicatie met haar.
 
We hadden verrassende excursies en je komt op mooie locaties, die je zelf niet 1-2-3 vindt. We hebben alleen maar aardige mensen ontmoet. Kortom een fantastische ervaring!


Indonesië reizen - Werken op de palmplantageIndonesië reizen - Olifanten wassenIndonesië reizen - Bij de mensen thuis in MedanIndonesië reizen - Zonsopgang bij de BorobudurIndonesië reizen - Sarong-winkel in YogyakartaIndonesië reizen - Onderdeel van de crematie-ceremonie