Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Claudia Evers - 05-10-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij vonden de organisatie van de reis super geregeld!

Het hoogtepunt van de reis was voor ons duiken op Gili Meno! Op een tweede plaats komt het snorkelen op Menjangan Island
 
Wij vonden alle accommodaties prima op een na. Het hotel in Lovina vonden wij geen goed resort. Naast dat het wat verder uit het centrum is gelegen, is het hotel alles behalve diervriendelijk. Er lagen tussen de vele plastic flessen en ander afval twee puppy's op het strand die meer dood dan levend waren. Wij vinden dat als hotel zijnde je ten eerste de puppy's op je strand moet verzorgen als je dat niet wil zoek dan een organisatie die dat wel wil en laat ze niet lijden en ten tweede moet zorgen voor een schoon strand! Ik vind niet dat je als hotel twee puppy's op je strand kan laten sterven.(Helaas reageerde BARC (Bali) ook niet op mijn vraag waar ik de beestjes naar toe kon brengen)

Wij zijn wezen raften in Sidemen en dolfijnen wezen spotten in Lovina en in Sanur naar de dolfijnen (opvang) geweest. Het raften zou ik aanbevelen de andere twee zeker niet. Het dolfijnen spotten is niet meer dan het opjagen ervan met 100 bootjes tegelijk, ik vind het niet diervriendelijk. Bij het zwemmen met dolfijnen in Sanur zijn wij ook met een slecht gevoel weggegaan. De dolfijnen worden in te kleine bassins gehouden. Ze zullen vast goed worden verzorgd maar naar mijn mening horen ze er niet als ze ook prima kunnen functioneren in het wild. Het was een slecht uitgevoerd dolfinarium. Daarnaast hadden ze ook nog Stingrays waar de angel van is afgeknipt. Het was ook mogelijk om daarbij in het water te gaan. In het hokje naast de roggen werden Blacktip reef sharks gehouden. Dit was geen opvang.
 


Indonesië reizen - Nemo, bij Gili MenoIndonesië reizen - Indonesië reizen - Wauw! bij Gili MenoIndonesië reizen - Geweldig duiken bij Gili MenoIndonesië reizen - Schildpad bij de Gili'sIndonesië reizen - Mureen bij de Gili'sIndonesië reizen - Strand van AmedIndonesië reizen - Het hangt in de luchtIndonesië reizen - Zonsondergang bij PemuteranIndonesië reizen - De rijstvelden op BaliIndonesië reizen - Uitzicht vanaf het hotel in AmedIndonesië reizen - De kinderen van BaliIndonesië reizen - Zonsondergang op Gili Meno