Frank Metsemakers - 23-07-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De meeste accommodaties overtroffen onze verwachtingen. Wij waren ingesteld op eenvoudige hotels en guesthouses, maar zelfs op de meest afgelegen plekken, zoals Sukuh en bij de Bromo waren de hotels meer dan prima! Qua uitzicht waren de hotels in Sukuh en Munduk adembenemend, terwijl het guesthouse in Kalibaru wat ons betreft het mooiste was!

Zonsopgang op de Borobudur is echt adembenemend, terwijl de jeeptocht naar de Bromo je een hele andere kant van Java laat zien, met savannes en woestijnachtige vulkaanlandschappen. Tip: beklim de Bromo in de middag. Je bent praktisch alleen, terwijl je 's morgens met honderden tegelijk bent. De excursie die wij zeker aanraden is naar de grootste plantage van Kalibaru. Deze zit niet standaard in de pakketten, maar is bekend bij alle hotels. De gids spreekt Nederlands en leidt je door een botanische tuin met alle soorten planten en kruiden die je maar kunt bedenken! Leerzaam en heel erg mooi!

De organisatie is perfect, de gidsen zijn heel erg goed en ons contact met onze chauffeur Unggul was erg leuk! Hij was onze chauffeur voor een week en we hebben een mooie tijd met hem gehad!

Java vonden wij het mooiste en meest bijzondere eiland: de cultuur, de verschillende religies vredelievend naast elkaar, de aardige mensen, de natuur. Het eiland leeft en doet leven! Absolute hoogtepunten zijn de Bromo vulkaan en de Borobudur.
 


Indonesië reizen - Uitzicht op de Merapi, op JavaIndonesië reizen - De PrambananIndonesië reizen - Zonsopkomst bij de BorobudurIndonesië reizen - Boeddhabeeld van de BorobudurIndonesië reizen - Landschap bij TawangmangguIndonesië reizen - De caldera rond de BromoIndonesië reizen - De Bromo rookt nog steedsIndonesië reizen - Zonsopgang bij de BromoIndonesië reizen - De plantage bij KalibaruIndonesië reizen - Rijstvelden bij KalibaruIndonesië reizen - Het landschap van BaliIndonesië reizen - Strand van Gili Meno


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel