Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Debbie en Robin - 21-09-2013
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Onze eerste reactie: Fantastische vakantie!
 
In Yogyakarta hebben we de culinaire trip gedaan, een heel erg leuke trip op de scooter. De culinaire trip was voor ons wel een hoogtepunt, niet dat het eten zo fantastisch was, maar je ziet zoveel lokale dingen en je ziet hoe gerechten klaargemaakt worden. Alles is natuurlijk, zonder conserveringsmiddelen, alles wat langs de kant van de weg groeit eten ze en weten ze hoe ze dit het beste kunnen bereiden.
 
Verder hebben we stadswandelingen gemaakt waarbij we met de locale gids op leuke plaatsen terecht zijn gekomen. In Bandung hebben wij een stadswandeling gedaan met een locale gids en toen zijn we bij een of andere koffiefabriek terechtgekomen, heel erg leuk om te zien, zo primitief nog allemaal! De tocht met de Jeep van Malang naar de Bromo toe was ook heel erg leuk. Zonsopgangen waren ook erg leuk maar heel erg toeristisch.
 
Op Bali hebben we gesnorkeld (Menjangen eiland), ontzettend mooi en zelf hebben we nog de mangrove vaartocht geboekt waarbij we wilde apen tegenkwamen. Indrukwekkend!! Verder hebben we alles gedaan wat er in de boekjes beschreven stond, dit was allemaal al georganiseerd in Nederland. Iedere keer stonden de gidsen op tijd klaar en ze wisten ons allerlei interessante dingen te vertellen.
 
De accommodaties waren prima op een enkele uitzondering. Het beddengoed en de handdoeken roken schoon maar er zaten veel vlekken in. Wij zijn ons ervan bewust dat dit komt doordat ze daar geen kookwas hebben. Dit heeft echter onze stemming niet bedorven!! Het Savoyhotel was een ontzettend mooi hotel met hele goede faciliteiten om te eten en ook het eerste hotel in Bali (Pemuteran) was fantastisch. De variatie aan hotels was ook prima, iedere keer was het weer een verrassing als we de poort van het hotel doorgingen.


Indonesië reizen - Zonsopkomst BorobodurIndonesië reizen - Wilde apen in Mangrove Nationaal Park Bali Barat. Pemuteran Bali.