Esmee den Adel - 27-07-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Als je net als wij van authenticiteit houdt, dan is deze reis over Flores en Lombok zeker een aanrader. 
 
Flores heeft prachtige natuur en heel lieve mensen. De mensen zijn zeer vriendelijk en vinden het prachtig om blanke mensen te zien.
De flora en fauna is adembenemend; neem dus genoeg geheugenkaartjes en reservebatterijen voor de camera mee! De wegen zijn soms alles behalve goed begaanbaar, maar dat maakt de autoritten wel erg leuk.
Chauffeurs en gidsen weten ontzettend veel van de gebieden af en willen je graag over hun land en cultuur vertellen. Als je je open opstelt en zelf ook vragen stelt krijg je zo veel te weten van het mooie eiland!
 
Op Lombok ziet alles er weer heel anders uit en is er zeker een verschil in cultuur. Wil je niet worden gewekt door de vele moskeeën, zorg dan voor goede oordopjes.
Ook hier is de natuur prachtig en kun je de hele dag foto's blijven maken.
Als toetje naar één van de Gili's gaan is eigenlijk een must! Even tot rust komen op Gili Meno is zeker de moeite waard. Het eiland is klein en je kan hier niet verdwalen. Heerlijk om even rond te lopen, op het strand te liggen en van het uitzicht te genieten.
 
Must sees: - Kelimutu met zijn kratermeren. - snorkelen bij Riung (en gelijk de vliegende honden bewonderen). - de traditionele dorpjes bij Bajawa. - Komodo/Rinca met haar prachtige varanen - Rijstvelden - eindigen met een verblijf op één van de Gili's. 

Jullie hebben alle accommodaties erg goed geregeld! Ook hebben we het getroffen met de gidsen. Hele lieve en leuke mensen. Konden ons veel vertellen en we hadden fijn contact met ze! Zelf hebben wij ook altijd erg veel vragen op de reis en dat vonden de gidsen leuk. 

Alles was allemaal uitstekend geregeld! Niks op aan te merken. Fijne mensen om mee te zijn/te werken. - Informatieboekjes erg uitgebreid. - Chauffeurs onderweg ook erg meedenkend. - Lokale vertegenwoordiger heeft ons prima te woord gestaan. TOP!



 


Indonesië reizen - Flores reizen: KelimutuIndonesië reizen - Flores riesne- rijstvelden bij RutengIndonesië reizen - Flores reizen-KomodovaraanIndonesië reizen - Flores reizen - lokale markt