Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Klaas en Laura - 21-07-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het olifanten wassen in Tangkahan was voor mij de leukste excursie. De olifanten worden heel goed behandeld en genieten er ook echt van (omdat het daar zo warm is en ze niet kunnen zweten).
We hebben rondom het Tabomeer ook een aantal traditionele dorpjes van de Batak-bevolking bezocht, wat zeer leerrijk was.
Het snorkelen was ook prachtig!! En ook de jungle-trekking, het tuben op de rivier, zwemmen in de watervallen, beklimming van de vulkaan, etc waren SUPER! Ik zou alle excursies aanraden...
 
De organisatie vonden we zéér indrukwekkend, alles is perfect verlopen, de chauffeurs en gidsen stonden stipt op tijd klaar en we hebben geen enkele keer moeten zoeken naar hoe of wat er moest gebeuren.

In Medan was onze vlucht naar Banda Aceh per ongeluk een dag later geboekt. We hebben Jacqueline toen gecontacteerd, die zeer behulpzaam was! We hebben dezelfde dag nog een andere vlucht kunnen boeken en de onkosten werden direct door onze chauffeur die ons in Banda Aceh aan het opwachten was, vergoed!
 
We sliepen in mooie en deftige accommodaties, de cottages op Samosir Island sprong er zeker uit, geweldige locatie, prachtige kamers, gezellige sfeer! Op Pulau Weh hadden we vanuit de kamer uitzicht op een paradijselijk strand, prachtig!
 
Sumatra is zeer authentiek en niet zo toeristisch, wat deze reis een prachtige ervaring heeft gemaakt. De mensen zijn er vriendelijk en doen zo hard hun best het de toeristen naar hun zin te maken. De natuur is er prachtig en ook de traditionele dorpjes zijn zeker de moeite om te bezoeken. Voor mij waren het olifanten wassen in Tangkahan, de jungle trekking en het snorkelen het mooiste aan de reis. Maar ook het contact met de plaatselijke bevolking en de perfecte organisatie hebben het een onvergetelijke ervaring gemaakt.
 


Indonesië reizen - Altijd volop belangstellingIndonesië reizen - Thomas Leaf monkeyIndonesië reizen - Het strandje bij TangkahanIndonesië reizen - Christelijke kerk in MedanIndonesië reizen - De boot naar SamosirIndonesië reizen - Gezellige tokoIndonesië reizen - Boven op de SibayakIndonesië reizen - Olifanten in Tangkahan