Marianne van der Sterren - 20-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Reizen op Java is avontuurlijk, waarbij je veel ziet van het land en de leefwijze van de bewoners. Wij zijn gestart met een treinreis van Jakarta naar Yogyakarta en dat is zeker na een vliegreis een rustige start.
In Malang is de gekleurde wijk, Warna Warni een bezoek waard. Je ziet deze bij aankomst op het station al liggen. Wij hebben met onze gids een rondleiding gedaan. Van een achterstand wijk hebben de bewoners een attractie gemaakt waarmee ze ook nog zelf inkomsten hebben. Een aanvulling om in het draaiboek te vermelden.
Plantage de Groote tuinen was ook een bezoek waard. Bij deze plantage zit ook een weeshuis. Deze plantage vonden wij leuker dan Kaliklatak. Super goede uitleg, veel verschillende producten die ze kweken en een optreden van de kinderen die ook allerlei zaken gemaakt hadden.
De sunrise bij de Bromo is echt koud. Goed om dit extra te vermelden dat je warme kleding meeneemt. Een muts en handschoenen zijn niet overbodig.
Sukamade vonden wij super leuk. 
 
Wij hebben zelf nog een kookcursus geboekt bij Ubud Ubad. Deze is ook erg aan te raden vonden wij. Daarbij hebben wij ook zelf een dagtocht naar Nusa Penida geboekt. Ook dat is een prachtige dagexcursie die vanuit Sanur te doen is.

De culinaire tour en de Ijen vulkaan zijn absolute aanraders. 

Alle accomodaties waren prima. Het hotel bij de Borobudur was geweldig. Ligt mooi tussen de rijstvelden en fietsen naar de Borobudur is echt super. Inata Monkey Forest ligt erg verscholen. Dit moet je weten. Zelfs de taxichauffeur moest goed zoeken waar het was.

Heel fijn een compleet infopakket dat klaar lag met het draaiboek. Jammer dat het zo snel uit elkaar valt door het gebruik.
De lokale contactpersoon is super goed bereikbaar. Heel fijn. Alle vragen waren makkelijk te stellen.
Chauffeurs en gidsen waren allemaal prima. Sommigen spraken geen Engels maar dat stond ook duidelijk in het draaiboek.
Heel fijn ook de indicatie die jullie geven over fooien etc. Het toevoegen van een landkaart aan het pakket zou ook een tip zijn. Ik had deze zelf gekocht. Het is leuk om te kunnen zien waar je reist.


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel