Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jolanda - 17-07-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Op Sumatra was de reis naar Bukit Lawang een mooie onderdompeling in het alledaagse leven van het eiland. In Bukit Lawang natuurlijk de tour gemaakt om de orang oetans te zien: geweldig om in de jungle te starten en te wandelen met een gids, die veel weet over het bos, de planten en de apen. Dit mag je zeker niet missen.
Heel bijzonder vonden we het bezoek aan het langhuis in Dokan bij de Batakfamilie. We zijn ook getuige geweest van twee bruiloften: één van Batak christenen op Samosir en één bij de kathedraal in Malang.
De dagen luieren op Samosir waren zeer aangenaam: we hebben er gewandeld en gefietst en heerlijk in het meer gezwommen.
Het thuis eten in Medan was ook een bijzondere ervaring. De terugreis met ons tweeën in een bentor vonden we de minst aangename transfer: in het hete, stoffige Medan met gaten in de weg en een gekkenhuis van verkeer. Wel een hele goeie gids erbij die meeging naar het hotel, heel zorgzaam.
De chauffeur op Sumatra wist ook mooie stops voor restaurants voor de lunch, echt super!
 
Het volgende eiland was Java: Ondanks de drukte bij sunrise Borodur én ondanks de mist: een hele bijzonder ervaring om daar met iedereen te wachten.
De culinaire rondtrip in Yogya: De brommertrip met twee studenten, de hapjes en plekjes en afwisseling is superleuk. Daar kom je anders niet en het biedt echt een meerwaarde aan het verkennen van de stad.
Het landschap van de Bromo was geweldig, maar de drukte van toeristen op zondagochtend met 2000 jeeps naar boven en file terug was echt bizar. De meesten mensen staan selfies te maken in plaats van rond te kijken. Maar het uitzicht en landschap is daar echt spectaculair.
 
Op Bali tenslotte waren we blij met ons verblijf in Lovina, heel weinig gasten en daarmee het resort bijna voor ons alleen. Heel aangenaam. Na Java en Sumatra vonden we Bali wel erg toeristisch en druk. Het was bewolkt en zelfs een hele dag regen. Niet erg en niets aan te doen.

Van de hotels vielen Ecolodge, in Bukit Lawang, de Tabo-cottages in Tuk Tuk, Ruma Dharma bij Borobudur en Bali Taman Resort.in Lovina het meest in de smaak.

De informatie die we kregen was zeer uitgebreid, alles goed geordend in vouchers en de contactpersoon was ook meteen telefonisch en in het weekend beschikbaar. Alle chauffeurs waren ruim op tijd en allen zeer vriendelijk en behulpzaam. Zeer tevreden over de goede organisatie 


Indonesië reizen - Orang oetan in Gunung Leuser parkIndonesië reizen - kinderen van SumatraIndonesië reizen - Vrouw van de Bataks op SumatraIndonesië reizen - Uitzicht op het TobameerIndonesië reizen - Boot naar Samosir, TobameerIndonesië reizen - Gamelan in de Kraton in YoygaIndonesië reizen - Wajang poppenIndonesië reizen - Zonsopgang bij de BorobudurIndonesië reizen - Kindje op JavaIndonesië reizen - Wajangpoppenmaker in YogyakartaIndonesië reizen - Wajangpoppen in YogyakartaIndonesië reizen - De Alun Alun in Yogyakarta in de avondIndonesië reizen - Zonsopkomst boven de BromoIndonesië reizen - Zee bij LovinaIndonesië reizen - Pura Ulun Danau Bratan, hindoetempelIndonesië reizen - Boodschappen gedaan voor de DarkMoon ceremonie, BaliIndonesië reizen - Balinese dans in Ubud