Jan Koster - 10-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het is lastig te zeggen wat het hoogtepunt van de reis is geweest. Eigenlijk was elke dag opnieuw een verrassing! We bleven overal maar twee dagen en elke keer beleefden we weer iets nieuws.
 
De afwisseling van de verschillende accommodaties was goed.
De oorspronkelijke accommodatie bij Bukti Lawang was volgeboekt. Dit vonden wij wel jammer, want het alternatief was een grote accommodatie waar veel groepen zaten. Ook vond ik het restaurant ongezellig. 
Wij hadden zelf ook een paar hotels aangevraagd. Zeker de Hills in Bukittinggi kunnen we aanbevelen,. Dit was een koloniaal hotel met een mooie uitstraling. Ook lekker als je dan daarna naar de eenvoudige homestay in de Harau Vallei gaat.

De excursies waren prima in orde. We konden steeds zelf het tijdstip bepalen van vertrek etc. De mountain bike trip in Bukittinggi was leuk en je krijgt dan ook contact met de locals. Ook het thuis eten bij de lokale bevolking was een aanrader; je hebt dan super leuk contact.

De organisatie was PERFECT! Bij aankomst lag er een dikke envelop met alle info en een programma voor de hele reis uitgewerkt per dag, inclusief restauranttips. Echt zeer uitgebreid.
Ook de lokale vertegenwoordiger heeft ons prima geholpen bij het wijzigen van een binnenlandse vlucht en het eerder vertrekken vanwege een geannuleerde vlucht. Iedereen stond voor ons klaar!