Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Berrie en Joyce - 15-10-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Kalimantan- en Sulawesi-vakantie was geweldig, alles nog mooier dan beschreven. Hij krijgt daarom een 9 en zeker weten zullen we Footprint Travel aanraden.
 
Alles was, op een enkel klein misverstandje na -  wat overigens keurig werd opgelost -, geregeld, keurige vriendelijke gidsen en chauffeurs (met goede auto’s) die heel erg flexibel en vakkundig waren.
Organisatie en personeel in Pulisan en op Bunaken allemaal even vriendelijk en attent.
 
De klotok was geweldig, we hebben de nacht in de lodge in Pangkalanbun overgeslagen om nog een nacht op de boot te blijven!
 
Mede dankzij de crew is deze tocht met de boot onvergetelijk geworden. Zij hebben zich echt ingezet om de reis speciaal te maken. De kapitein stopte wanneer wij dat wilden of wanneer zij iets hadden gespot. De kokkin wilde we eigenlijk wel mee naar huis nemen, ze kon echt lekker koken.
De gids nam ons mee buiten de gebaande paden waardoor we nog meer orang oetans in het wild hebben kunnen spotten.
 
Perfect door zijn eenvoud en locatie was het resort Pulisan. De beschrijving van Footprint kwam met de tocht er naar toe helemaal tot leven, je komt gewoon aan het einde van het junglepad ineens in een bounty-reclame terecht.
Bunaken was de ultieme afsluiting met iets meer comfort (warme douche), goede keuken, leuke bar en zwembad en dan ook nog een geweldig huisrif.
 
De mooiste ervaring was het snorkelen bij Kinabohutan (Banka eiland): bijzonder mooi. Verder zat het programma vol van leuke bezienswaardigheden (trekking, bamboeraften en waterbuffels). 


Indonesië reizen - De eerste orang oetan die we gespot hebbenIndonesië reizen - Binnen een uur vrienden met de gids