Familie van vier - 21-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De organisatie van de reis was perfect. Het was heel fijn om voor en tijdens onze reis goede hulp en informatie te krijgen.
 
Alle accommodaties waren goed en mooi. Elke keer weer waren we verrast! Goede variatie. De eenvoudige lokaties aan het begin van de reis vielen heel erg mee en vonden we zelf niet eenvoudig.
De hotels in Bukit Lawang, op het Tobameer, bij de Borobudur, in Yogya, Kalibaru, Lovina en Sanur vonden we echt geweldig!
Het personeel van het eenvoudige hotel in Tangkahan was geweldig voor ons, Marc en Huub hadden reizigersziekte en waren ziek. Ze waren heel behulpzaam. Marcs' verjaardag hebben ze onvergetelijk voor ons gemaakt.
Het hotel op Nusa Lempongan was niet Footprint-waardig maar gezien de omstandigheden (aardbevingen/omboeking) waren we hier tevreden mee. 

Het is echt de moeite waard om de junglewalk bij Bukit Lawang uit te breiden met drie uur: een dikke aanrader. De junglewalk bij Tangkahan hebben we overgeslagen ivm ziekte, maar 's middags wel het tuben gedaan, echt een aanrader, geweldig mooi gezwommen en geluncht bij de waterval!
In Medan hebben we thuis gegeten bij mensen en daarna met becaks naar het hotel. Leuk!
 
Op Java is de culinaire tocht in Yogyakarta echt super! We hebben met de gidsen in een verlichte trapauto gezeten bij de Kraton en geprobeerd door de bomen te lopen op de Alun Alun.
Daarna Bali waar we in Lovina de dolfijnexcursie gedaan hebben. Deze was wel mooi maar heel toeristisch en daardoor niet diervriendelijk. De bootjes vlogen naar de dolfijnen toe en het zag er uit alsof ze opgejaagd werden. Ons bootje ging langzaam en deed dat niet en dat vonden we fijn.
 
De snorkelexcursie bij Nusa Lembongan die we extra kregen was geweldig toen het na de eerste aflassing door het slechte weer 's middags wel door ging. Gezwommen met heel veel grote manta’s!! Het was alsof ze om ons heen dansten en zo veel en zo groot. Volgens de kapitein was de grootste wel 3 1/2 meter breed en op een gegeven moment waren er wel zeven heel dicht bij ons. Wat speciaal! Het was één van de mooiste momenten van de vakantie!

Het contact met de lokale chauffeurs was heel erg leuk! We hadden aardige chauffeurs en het was leuk met hen te praten. We konden veel vragen stellen en ze leken het leuk te vinden om te vertellen. Soms was het wel wat lastig te communiceren, omdat ze de Engelse taal toch wat minder machtig waren. Mijn ‘Wat en hoe' Indonesisch handboekje bracht dan soms uitkomst. Zowel ik als de chauffeurs vonden dat erg leuk.
 
We hebben zo veel vriendelijke mensen ontmoet! Iedereen was bereid ons van informatie te voorzien, gezellige gesprekjes te voeren en het ons naar de zin te maken. Echt geweldig! Wat een vriendelijke bevolking!


Indonesië reizen - Orang oetan, Bukit LawangIndonesië reizen - VerjaardagstaartIndonesië reizen - Personeel van het restaurantIndonesië reizen - Warna Warni-wijk in MalangIndonesië reizen - Trap naar de Bromo