Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Louise Jorritsma-Smit - 05-01-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een goed gebalanceerde mix van prachtige natuur, unieke cultuur,mysterie en avontuur. Kan niet beter! We geven de reis een 9.
 
Sommige locaties waren een beetje té primitief en vies. De huisjes van de Cottages bij het Posomeer, het verblijf op de Togian eilanden en de Cottages aan zee in Ampana waren daarentegen geweldig. De afwisseling met slapen en eten bij de mensen thuis en hotels vonden we héél leuk.
 
Heel leuk waren: Bada Valley (mysterie), Togian eilanden, Torajaland met trekking, Maros, eten bij de mensen in Makassar en de tocht naar de grottekeningen. 
 
Petje af voor alle chauffeurs, de gidsen, de organisatie, de informatievoorziening en lokale vertegenwoordigers. Alles werd prima geregeld. Die krijgen een 10!
 
Hoogtepunten waren voor mij: de Bada vallei en de jeeptocht erheen, Island Retreat bij de Togian eilanden (niet te veel doorvertellen……) waar we hebben gedoken, gesnorkeld en dolfijnen hebben gezien en waar heerlijk werd gekookt, Torajaland en Maros: lekker wandelen door de sawa’s, door de dorpjes, de boottocht, het koffie drinken en de grot.
 
Al met al is het een geweldige reis geweest.