Esther Cicilia - 20-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We wilden Indonesie zien en ervaren. Onze reis met Footprint Travel was enorm afwisselend. Reizen met de auto, jeep, maar vooral ook de trein geeft je een goed beeld van het land. De verschillende excursies zorgen voor een kijkje in het leven en de geschiedenis van het land. We hebben natuur, cultuur, ontspanning gezien en ervaren. Onze hele reis was eigenlijk een groot hoogtepunt.
 
Het hotel in Jakarta was leuk en knus zo midden in de stad. Bij de Borobudur sliepen we in buitengewoon mooie bungalows en het personeel was extreem vriendelijk en behulpzaam. De hotels in Malang en Kalibaru waren prettig en schoon. En het hotel in Pemuteran: wat een luxe!

De culinaire excursie in Yogyakarta achter op de brommer raden wij iedereen aan. Als je Indonesië wilt ervaren moet je dit doen! Wandeltocht in Bandung met de gids geeft je een goed beeld van Bandung van vroeger. Leuk om in verschillende vervoersmiddelen te zitten. De plantage op weg naar Kalibaru, door onze chauffeur geregeld was een mooie ervaring! Ijen raden we aan boven de Bromo. Indrukwekkend om te zien.
De reis naar Sukamade en het zien van de schildpadden hadden we niet willen missen. Tijdens het snorkelen bij Pemuteran hadden we geen goede gids, hij keek in het water niet meer om naar de snorkelaars, terwijl het best wel een onrustige zee was met veel golfslag. 

Alles liep volgens planning! Iedereen was stipt op tijd en er waren geen verrassingen. Het draaiboek en de algemeen informatie waren top! De info over Java en Bali was interessant, maar zou met links naar websites in het draaiboek ook genoeg info zijn geweest. Er staat al heel veel in het draaiboek. Overal heb je WiFi tegenwoordig. Het scheelt ook weer papier.
Geweldige chauffeurs! Altijd behulpzaam en vol informatie over de reis of plekken onderweg.
 


Indonesië reizen - Bijzonder huis op JavaIndonesië reizen - Zonsopkomst bij de BorobudurIndonesië reizen - Uitzicht op de BromoIndonesië reizen - De krater rondom de BromoIndonesië reizen - Strand bij SanurIndonesië reizen - Rijstvelden op BaliIndonesië reizen - Uitzicht op Java