Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Nicolai - 12-05-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een uitstekende vakantie naar Bali gehad. Het was een combinatie van mooie dingen zien en dicht bij de mensen zijn. We waren bewust op zoek naar de niet toeristische kanten van Bali, daarom kozen we voor Pemuteran, Munduk, Sidemen en Ubud. Voor ons was de reis precies de goede balans tussen enerzijds avontuur en rust en anderzijds de verhouding natuur en cultuur.
 
De reis was prima verzorgd. De accommodaties vonden wij prima. Over de gidsen waren wij heel tevreden. De chauffeur/gids die we 3 dagen hebben gehad, wist veel te vertellen over het eiland en de gebruiken. In het noorden van Bali kwamen we bijvoorbeeld een ceremonie tegen. Mooi om te zien en prettig om iemand te hebben die een en ander kan uitleggen.
 
Ubud was een handige uitvalsbasis voor excursies in de omgeving, zoals de Herbal walk door de rijstvelden en bike trip vanaf Mount Batur. In de dorpjes rondom Ubud wordt veel aan kunstnijverheid gedaan, we zagen prachtige houtsnijwerken aan de kant van de weg. De moeite waard om hier te stoppen. Wij hadden hier geen tijd meer voor, eigenlijk hadden we nog meer dagen nodig. Dus er zit niets anders op: wij moeten nog een keertje terug!