Yde Otter en Gosia Rorat - 29-11-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij vonden het prettig dat we bij jullie veel vrijheid hadden tijdens onze Indonesië reis. Een deel van onze reis hebben we via jullie georganiseerd met de Sumatra bouwsteen. Als je ter plekke zelf alles wilt regelen, kost je dat veel extra dagen. Via jullie is de basis goed georganiseerd, waar nodig heb je gidsen en waar dat niet nodig is, red je je prima met de chauffeur. Wij vonden het prettig dat we niet de hele week een gids hadden, je hoeft daardoor niet continue met een gids in gesprek te zijn. Hierdoor konden we tijdens de reis zelf actief plannen waar we zin in hadden. In de reisinformatie staan tips hiervoor. De mix die jullie bieden, beviel ons prima.
 
De dieren in het Gunung Leuser Nationaal Park, zoals de orang-oetans en de olifanten, waren voor ons het hoogtepunt. In Tangkahan maakten we op de olifant een tocht door de rivier van een uur. We hebben ook drie uur met een gids door de jungle gewandeld. In het laagseizoen reizen had als voordeel dat we de enigen waren voor de olifanten activiteiten en dat er kleine groepjes reizigers waren.
 
De reis naar het Tobameer was op zich zelf al een mooie tocht. We genoten van de stops onderweg en het uitzicht over het Tobameer. Met een gids hebben we de wandeling over het eiland gemaakt, wat wij zeker de moeite waard vonden. Het is een leuke plek om een dagje extra te blijven als je de tijd hebt.


Indonesië reizen - Schooltje, wandeling Tobameer. Sumatra.Indonesië reizen - De grote Moskee, Medan, Sumatra.Indonesië reizen - Jungle wandeling, SumatraIndonesië reizen - Orang-oetan moder met jong, Bukit Lawang, Sumatra.Indonesië reizen - Olifant wassen in de rivier. Tangkahan, Sumatra.