Marjan de Mol en Hilde van Kruiningen - 19-05-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een geweldige reis gehad. We vonden het fijn dat er een programma was en we tegelijkertijd toch zelf vrijheid hadden om in overleg met de chauffeur dingen af te spreken. De chauffeurs waren vriendelijk en geïnteresseerd en altijd stipt op tijd. De ene keer was het hotel heel mooi en stonden we vaak met open mond te kijken, de andere keer was het hotel zelf eenvoudiger, maar was het uitzicht weer heel mooi. Deze afwisseling vonden we prima. Alles was perfect geregeld.
 
Ook de excursies vonden we heel erg leuk. Bijvoorbeeld achter op het brommertje voor de culinaire tour in Yogyakarta. Op de dag in Bandung was de koffiefabriek een hoogtepunt. De Purificatie Ceremonie bij Ubud vonden we een hele belevenis. Het was een speciale dag voor Balinezen, waardoor het heel druk was in de tempel. Heel bijzonder om dit als buitenstaander mee te mogen maken. Dat maak je niet snel mee.
 
Ook vonden we het koken bij de Balinese familiethuisheel bijzonder omdat je de mensen van dichtbij mee maakt. Fijne mensen en heel erg betrokken bij hun cultuur en dorp. Wayan uit het boek Eten, bidden en beminnen heeft inmiddels flink dollars in haar ogen. De mensen van de Herbal Walk en Jamu Workshop vonden we veel oprechter overkomen, bijzondere mensen die echt passie hebben. Overnachten aan de voet van de Borobudur was ook geweldig!
 
We eindigden met een week vakantie aan het strand, maar terug kijkend vonden we het binnenland van Bali mooier. We hebben genoten van alles en zullen jullie zeker bij iedereen aan bevelen. 


Indonesië reizen - Uitzicht op rijstvelden vanuit hotel Tabanan. Bali.Indonesië reizen - Tjendol op de markt. Kookcursus Balinese familie. Ubud, Bali.Indonesië reizen - Rijst oogsten. Herbal Walk. Ubud, Bali.Indonesië reizen - Tempel ceremonie tijdens Purificatie Ceremonie. Ubud, Bali.Indonesië reizen - Kookcursus bij Balinese familie. Ubud, Bali.Indonesië reizen - Jamu workshop. Ubud, Bali.Indonesië reizen - Zelf aan de slag tijdens de culinaire tour Yogyakarta. Java.Indonesië reizen - Borobodur voor zonsopgang. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Batik fabriek Yogyakarta.Indonesië reizen - Aankomst hotel Jakarta: lekker bij het zwembad bijkomen van de reis.Indonesië reizen - Borobodur bij zonsopkomst. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Cafe Batavia, Java, Indonesie.Indonesië reizen - Lekkernijen tijdens de Culinaire tour Yogyakarta. JavaIndonesië reizen - City tour Jakarta. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Koffie fabriek, Bandung. Java, IndonesieIndonesië reizen - Markt Bandung. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Purificiatie Ceremonie in Tempel met heilige bron, Ubud, Bali.Indonesië reizen - Vissersboten op het strand van Sanur. Bali. Indonesië reizen - Uitzicht treinreis Bandung-Yogyakarta. Trein Java, Indonesie.Indonesië reizen - Uitzicht op rijstvelden vanuit hotel Tabanan. Bali.Indonesië reizen - Vliegerfabriek nabij Ubud, Bali.