Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Annemieke van der Steenhoven - 13-08-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Wat de hotels betreft sprongen die in Yogyakarta en Pemuteran er voor ons uit. Allebei op eigen manier heel fijn. Vooral heel zorgzaam en gastvrij. Wij vonden het alternatief bij Sukuh niet schoon en niet gastvrij, Datzelfde gold voor het hotel in Ubud. Hotel in Sanur beviel weer heel goed. We waren blij dat we zo rustig zaten, iets vanaf het strand en het personeel daar was prettig. 

De culinaire trip in Yogya was erg leuk, het vervoer op de brommers, de inkijk in de koekjesfabriek, het maken van de lotek. Zo ook het contact met de studenten die ons op de brommer rondleidden.
De zonsopgang bij Borobudur was heel bijzonder, we hadden een fijne gids en een mooie zon! De wandelingen rond Sukuh waren voor ons omdat wij in een ander hotel sliepen heel onduidelijk en wel veel na een dag zonsopgang Borobudur en zeven uur auto rijden. Toch leuk om meegemaakt te hebben.
Bezoek aan de Bromo was een geweldige ervaring, met name de eerste dag. Wij waren samen met - volgens onze chauffeur - 1 miljoen hindoes in verband met een offerfeest. Cafe lava en alles er om heen was geweldig. Wij hebben alleen pech gehad met de jeep de volgende ochtend. De chauffeur heeft ons te laag afgezet. Waardoor wij niet het mooie uitzicht hebben gezien, zoals de foto op jullie site.  
Het snorkelen was super en het wandelen bij Munduk mooi en leuk.
De dolfijnen vonden drie van ons vieren heel erg leuk, ik vond het te veel een kunstje.
Onze dochters hebben nog gesurfd op Kutabeach, met lokale jongens, was erg in de smaak gevallen.

De organisatie was goed. Bijna alles klopte en dat was super. Informatie die wij ter plaatse kregen vonden wij erg onoverzichtelijk. Het contact in Indonesië verliep heel goed. Twee keer gebeld en ook meteen de goede actie.
De chauffeurs waren allemaal super; een veilige rijstijl, heel aardig en leuk om mee te praten.

Op bali hadden we nog wel iets spannend willen doen. De kinderen hebben gesurfd, wat een geweldige ervaring was in de golven van Kuta. Ik had nog wel een vulkaan willen zien. Wij vonden Munduk achteraf het enige wat we wel hadden kunnen/willen missen in plaats voor iets anders.
Verder vonden we alles waardevol en niet misbaar. Juist de combinatie van verschillende dingen maakte het zo bijzonder.