Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Fried, Marja, Guus (23), Jim (21) Burgman - 01-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een hele mooie reis gehad, we hebben ontzettend genoten van Indonesië. Alles was goed geregeld, we zijn heel tevreden over de organisatie. We vonden onze reis naar Java, Bali en Gili heel relaxed, het helpt hierbij dat jullie alles al geregeld hebben. We hoefden niet zelf te zoeken en onderhandelen. Als je het allemaal zelf doet, kost het een deel van je dag.
 
Deze reis had voor ons veel verschillende hoogtepunten. Op Java begon het gelijk goed, met de zonsopgang bij de Borobodur. De Culinaire excursie in Yogyakarta is een leuke manier om een goed beeld te krijgen hoe men leeft en eet. Het contact  met de studentgidsen die ons rondleiden op de scooter was gezellig en informatief. De tocht per open jeep vanuit Malang naar Bromo toe was magnifiek!
 
Ook op Bali en Gili Meno hebben we genoten. Op Gili Meno gingen de jongens duiken en wij snorkelen. Fried heeft wel een kwartier met een grote schildpad kunnen snorkelen, fantastisch! Kontiki vonden wij geen topaccommodatie, maar je bent nauwelijks in je huisje. We vonden op het strand een waar paradijsje, waar we telkens heerlijk zaten te eten. Gili Trawangan is een stuk toeristischer, bij ons paste Gili Meno beter. De mensen waren vriendelijk, er hing een leuke sfeer en we hebben ons  geweldig vermaakt met snorkelen.
 
De biketrip naar Mount Batur vanuit Ubud is een ontspannen trip door de rijstvelden. Het gaat meer om alles erom heen, dan om een heel sportieve prestatie, want het grootste deel is heuvelafwaarts. Het einde in Sanur was ook prima. Lekker aan het strand, wat laatste souvenirs inkopen. Tot aan het einde toe hebben we actieve dingen en ontspannen aan het strand kunnen combineren. Omdat de mensen op Java en Bali heel toegankelijk en hartelijk zijn, heeft dat in grote mate bijgedragen aan ons vakantiegevoel.


Indonesië reizen - Sunrise Borobodur. Yogyakarta, Java.Indonesië reizen - Zonsopkomst Borobodur. Java.Indonesië reizen - 1000 jaar oude Prambanan tempelsIndonesië reizen - Vogeltjes overal op Java.Indonesië reizen - Becak rijder. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Uitzicht over Solo vanaf Sukuh.Indonesië reizen - Jongetje met vlieger.Indonesië reizen - Mobiele winkel!Indonesië reizen - Gili eilanden, LombokIndonesië reizen - Restaurantje op het strand van de Gili eilanden, LombokIndonesië reizen - Rijstplanters.Indonesië reizen - Aap. Monkey Forest Ubud. Indonesië reizen - Een Tokeh, genoemd naar het geluid dat hij produceert.Indonesië reizen - Met de open jeep door het Bromo landschap.Indonesië reizen - Stoere auto!Indonesië reizen - Het Bromo landschap - Open Jeeptocht Malang-Bromo.Indonesië reizen - Vissersboot. Strand Bali. Indonesië reizen - Vissersboot Bali. Indonesië reizen - Marktvrouw, Bali.