Susanne en Danny - 28-08-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze huwelijksreis naar Bali was super! Lekker weer en Bali was erg leuk en romantisch. Het was heerlijk om alles van te voren geregeld te hebben. Onderweg kwamen we reizigers tegen die ter plekke alles zelf regelden, maar wij hadden eigenlijk niet het idee dat wij zoveel duurder uit waren. Wij vonden het heerlijk om geen gedoe met afdingen te hebben, daar houden we helemaal niet van op vakantie. Alles was prima geregeld, we zijn heel tevreden over onze Bali reis.
 
Het hotel in Sanur, een paar minuten van het strand gelegen, vonden we prettig, lekker rustig en kleinschalig. Het was een goede locatie om te beginnen en even bij te komen van alles. Het is meer ontwikkeld, waardoor je ook meer voorzieningen en restaurants en dergelijke hebt.
 
Het hotel aan het strand gelegen in Pemuteran vonden we heel mooi. Het koraal bij Menjangen eiland was prachtig en de excursie was heel goed geregeld. De fietsexcursie met de lokale jongeren was een leuke manier om het dorpje op een andere manier te leren kennen. Je fietst over kleine achteraf paadjes waar je anders niet komt, en ziet hoe mensen leven. We zijn erg blij dat we ook dat soort excursies hebben gedaan, dat maakte deze reis bijzonder.
 
Munduk was weer heel anders omdat het in de bergen ligt. Naast wandelen, biedt het hotel nog meer authentieke activiteiten. Zo hebben we gekookt boven een houtvuur met een vrouw uit het dorp en een gids om te vertalen. Echt superleuk! Toevallig kwamen ook de kinderen uit het dorp een avond dansen. De enige activiteit in dit rustige dorpje, dus iedereen kwam kijken.
 
We bleven een nachtje slapen in Padangbai. Een relaxed plaatsje waar je kunt snorkelen en een biertje drinken. Vanuit hier staken we over naar Gili Meno. De huisjes zijn wat simpeler dan op Bali, maar er is een fijne sfeer. Je kon er ook goed eten.
 
Als afsluiter verbleven we in het romantische hotel in Tabanan. We kregen een massage in onze prachtige open badkamer. De fietstocht naar Tanah Lot was ook heel leuk. Vooral omdat de gids ontzettend zijn best deed om ons veel te laten zien onderweg. Op Tanah Lot zijn veel toeristen, maar dat vonden we na alle rust van deze reis juist wel weer grappig om te zien. Het was heerlijk om de laatste twee dagen in luxe door te brengen.