Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Menno - 21-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij hadden een prachtig gevarieerde reis op Oost-Java (islamitisch), Flores (christelijk) en Bali (hindoeïstisch). De variëteit was heel leuk: cultuur, natuur en strand.
 
De culinaire tour in Yogyakarta was fantastisch: de variëteit van de plekken waar we stopten, het rondrijden op de brommers. En met name het contact met de studenten die ons rondreden. Een heel leuke nadere kennismaking met het land en haar bewoners.
Verder was het rondvaren in Komodo NP fantastisch. Wij hadden een uitstekende boot (mooi evenwicht tussen comfort en authenticiteit), een geweldige bemanning (met toevalliger wijze een extra stagiair die uitstekend Engels sprak), een goede kok en het park (inclusief snorkelen) was prachtig.
De Bromo was prachtig, maar ook vroeg en koud. En de (kite)surflessen in Sanur waren ook een hoogtepunt.

De accommodaties waren niet het sterkste punt van de reis. Teveel 'middenklasse hotels' en te weinig sfeer. Waarbij geen van de hotels echt iets mankeerde; het bed en de douche waren vaak uitstekend. De beste was Sea World in Maumere, en de boot waarmee wij door het Komodo NP voeren.

De reis was goed georganiseerd. Ik had het draaiboek ook graag in pdf gehad. De lokale contactpersoon was altijd zeer snel in het reageren en buitengewoon hulpvaardig. Wij vonden het vervelend dat veel hotels niet de afgesproken kamers direct beschikbaar hadden (één kamer met drie bedden, en één kamer met een tweepersoons bed) maar dit werd na onze klacht uitstekend opgelost.
Wij vonden de gids op Flores van weinig toegevoegde waarde. Hij deed erg zijn best maar wij hadden geen klik met hem en hadden net zo lief met enkel de chauffeur gereisd (ook al was zijn Engels beperkt). De meeste gidsen waren goed. De allereerste op Flores (wandeling naar Sikka) zeer zeker niet, maar de gids bij Bajawa was entertainend, en de man bij de rijstvelden bij Ruteng ook heel plezierig

Al met al een heerlijke vakantie. in een prachtig land, met vriendelijke mensen en zeer gevarieerd!
 


Indonesië reizen - Indonesië reizen - Culinaire tocht in YogyakartaIndonesië reizen - Zonsopkomst boven de BromoIndonesië reizen - Bootjes bij SanurIndonesië reizen - De boot bij Komodo en Rinca