Derck Horvers - 04-08-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wat een geweldige reis! 

Qua accommodatie werd onze reis ook opgebouwd. We begonnen in Bukit Lawang en sliepen daar in een best primitief guesthouse (sanitair/eten). Verder zijn wij uiterst tevreden. Meestal lagen de hotels in spectaculair mooie natuur. Wij hebben hier en daar een upgrade genomen, maar alleen omdat het kon. Uitspringers waren Toba Vilage (Tobameer ) en Adi Assri (Permaturan).

Absolute aanraders:
  • Orang-oetans bij Bukit Lawang 
  • Tuben bij Bukit Lawang  
  • Scooter huren op Tobameer
  • Raften bij Ubud, 14 km lange tocht op rivier, erg leuk, toeristisch met veel Chinezen, maar wel doen! 
 
Wij zijn uiterst tevreden over de organisatie daar. Wij hebben onderweg nog een en ander aan kunnen passen, dat verliep zeer soepel. Chauffeurs waren allen zeer vriendelijk, behulpzaam en waar nodig een goede gids. 

Onze hoogtepunten: Tja, waar te beginnen. Voor ons was het naast dat we met het hele gezin op pad waren, de eerste keer Azië. Alleen dat waren al hoogtepunten. De gastvrijheid en vriendelijkheid in Indonesië maakten het nog eens een meer dan uitzonderlijke reis. Sumatra was voor ons het hoogtepunt en dan met name de jungletocht op zoek naar orang-oetans. De authenticiteit van Sumatra, de natuur en ook wel Medan spraken ons zeer aan. Bali, was daarom misschien wel een perfecte aansluiting, wat een mooi en interessant eiland! Wij vonden het noorden en midden leuker dan Seminyak (op de hoge golven na dan!). Al met al zou ik onze combinatie, jungle en zee, een ieder aanraden, daarbij zeker geholpen door Footprint en zijn organisatie!
 


Indonesië reizen - Orang-oetan in Gunung Leuser, SumatraIndonesië reizen - Orang-oetans bij Bukit LawangIndonesië reizen - Heerlijk vertoeven op Tuktuk, TobameerIndonesië reizen - Brug bij TangkahanIndonesië reizen - Uitzicht op het TobameerIndonesië reizen - Sipiso piso waterval, TobameerIndonesië reizen - Rijstterrassen op BaliIndonesië reizen - Hotel in Seminyak