Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Petra van Paassen - 21-11-2010
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben genoten van de drijvende markt bij Banjarmasin en de weg per boot er naar toe. Door het vroege vertrek in de ochtend zagen we hoe iedereen wakker werd en zich zat te wassen aan de rivier. Tijdens de Afternoon Canal Tour sprongen er allemaal uitgelaten kinderen in het water, dit is hun manier van buitenspelen.
 
Het verblijf op de boot bij Tanjung Puting was zeker een aanrader. Misschien wat primitief, maar heel relaxed, en je waant je echt in de jungle. Van de orang-oetans kan ik persoonlijk geen genoeg krijgen. Bij ieder platform hadden we een andere ervaring. Bij de eerste waren ze heel lief. Bij het tweede platform waren er heel veel, en zat alles rondom ons. Op het derde platform hield een alfamannetje de andere mannetjes en ook enkele vrouwtjes op afstand. Leuk om die onderlinge verhoudingen te observeren. Drie nachten op de boot gaf zeker een relaxte sfeer aan het geheel. We hadden de tijd om te genieten van de jungle, waarin zich soms totaal onverwachte verschijningen voordoen. Ik heb beesten gezien waarvan ik het bestaan niet wist. Daarnaast hadden we de tijd om geheel te ontspannen, ik ben heerlijk aan lezen toegekomen. De laatste nacht in de Rimba Lodge had van mij niet echt gehoeven, ik vond die boot prima. Minpuntje was dat we om 5 uur vanuit de Lodge op moesten, om voor de zekerheid 4 uur van te voren op het vliegveld te zijn. Dit omdat de vluchten zomaar kunnen wijzigen en we geen bereik hadden in de jungle. En je wilt ook niet het risico lopen om je vlucht te missen! Liever had ik die laatste nacht op de boot (of aan het vaste land) doorgebracht op een plaats waar bereik was, zodat we niet op een onmogelijk tijdstip op hoefden ivm eventuele vertragingen. Al met al was het een leuke trip.