Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Saskia Van de Ven - 29-09-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze eerste reactie over onze Indonesie vakantie
Super vakantie, geweldige dingen gezien, super geregeld! Zeker voor herhaling vatbaar. Hoogtepunten voor ons waren: de twee daagse jungle hike bijBukit Lawang, de Ijen vulkaan, het snorkelen bij Menjangan eiland, en de culinaire tour Yogjakarta
 
De excursies
  • De twee daagjes jungle trek in Bukit Lawang vonden wij geweldig!! Wat een prachtige plek om te overnachten in de jungle! Je hoeft geen super goede conditie te hebben maar je moet wel zonder een nachtje luxe kunnen. Super ervaring!!!!
  • Ook het beklimmen van de Ijen vulkaan vonden wij zeker een must!! Wat was dat prachtig!
  • En heb je in Bali een dag tijd over, ga dan zeker snorkelen bij de Menjangan Island.
  • De fietstocht vanaf de Batur vonden wij niet zo leuk. Veel van wat we tijdens deze tocht hebben gezien hadden we al ruimschoots gezien in de twee voorafgaande weken.
  • Wat ons een beetje tegenviel was het eten bij de familie in Medan. Wij vonden het een beetje ongemakkelijk en de mensen waar we gingen eten leken moe van een dag werken waardoor wij ons niet op ons gemak voelde.

Een onbezorgde reis
Alles was erg goed geregeld. Goede gidsen en chauffeurs. Alle chauffeurs wisten precies waar je heen moet waardoor je echt een onbezorgde reis hebt.
 
Erg tevreden over de accommodaties
Wij vonden Rhuma Dharma bij de Borobudur een geweldige locatie! Mooi gelegen, prachtige kamer en super goede service! Hier hadden wij best een extra nachtje willen blijven. Ook de Ecolodge in Bukit Lawang en Tabo Cottages aan het Toba meer sprongen er voor ons echt uit!! De accomodatie in Malang, cozy guesthouse vonden wij niet zo fijn. Ver weg van t centrum en we misten een zwembad of plekje waar je buiten kon relaxen. In Lovina hadden wij het leuk gevonden als we dichter bij het centrum zaten... maar dat maakte het verblijf in Ubud helemaal goed. Al met al zijn wij erg tevreden over de accomodaties.
 


Indonesië reizen - Indonesie reizen: prachtig uitzicht op de top van Ijen vulkaan Indonesië reizen - Indonesie rondreis: het uitgestrekte TobameerIndonesië reizen - Indonesie reis: De Bromo vulkaan op JavaIndonesië reizen - Indonesie vakantie: orang-oetans in de jungle van Sumatra