Lars en Phylicia - 25-07-2014
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


De vakantie was ontzettend compleet, divers en overtrof alle verwachtingen: wild-life in de Jungle van Sumatra, prachtige natuur op Java, cultuur op Bali en relaxen op Gili-Meno. Onze gidsen en chauffeurs waren stuk voor stuk vriendelijk en enorm behulpzaam. En wat wij ook erg belangrijk vonden, héérlijk gegeten! 
 
Tijdens onze bezoek bij de YCMU stichting in Ubud hebben wij ook bijzonder lieve mensen ontmoet. Wij (ook onze chauffeur) wisten niet zo goed wat voor een stichting het was wat op de planning stond. Maar eenmaal aangekomen werden we warm ontvangen door de leden van de stichting. Wat een bijzondere stichting!! Het is zo goed om te zien dat er toch mensen zijn die zich inzetten voor mensen met een beperking, en dat deze mensen niet 'verstopt' worden. Wij gingen met zoveel positieve energie weer op weg en zeiden tegen elkaar dat dit zeker een onderdeel van de reis zou moeten zijn. Zelfs onze chauffeur, die erg van tuinieren houdt, heeft zich geen moment verveeld! De chauffeur heeft zelfs een afspraak gemaakt met de Italiaanse vrijwilliger om meer te leren over tuinieren en zei dat hij met plezier uitkijkt naar het volgende bezoekje met toeristen!
 
Jeanne vertelde dat Paulien een hele tijd geleden op de oude locatie is geweest. Zij wilde graag laten weten dat de naaimachines overuren draaien en goed gebruikt worden. Er komen veel opdrachten binnen uit o.a. Italië en zij hebben er veel plezier van Jeanne hoopt dat Paulien de nieuwe locatie een keer komt bezoeken. 
 
Wij willen jullie allemaal een groot compliment geven voor het organiseren van deze reis. Alles was tot in de puntjes geregeld en verliep heel soepel. Ook op momenten dat er even paniek was (vlucht missen op Jakarta, doordat de chauffeur niet op de hoogte was van wegafzettingen voor de verkiezingen), stond Jacqueline klaar om ons te helpen. Wij hebben ons geen moment zorgen gemaakt over de planning. Alles werd netjes overlegd met de chauffeurs, die verder goed op de hoogte waren van onze reis. 
 
Tijdens de vakantie zag je heel duidelijk het verschil tussen de reisorganisaties, waardoor wij er al snel achter kwamen dat wij heel erg blij waren dat we met Footprint Travel waren gegaan.
De informatievoorziening en contact met zowel de reisorganisatie als de mensen ter plekke verliep vlekkeloos. We werden overal van op de hoogte gesteld, de overgang naar andere gidsen en chauffeurs verliep prima. Daarnaast vonden we het enorm prettig dat we bij aankomst een draaiboek en extra informatie ontvingen. (Dit was voor ons vertrek ons enige punt van zorg, maar die zorg bleek geheel onterecht). 
 
Wij hopen in de toekomst nog een mooie reis door Zuid-Afrika te kunnen maken, en dat zullen wij dan zonder twijfel weer door jullie laten organiseren!
 


Indonesië reizen - De organisatie Cahaya Mutiara in UbudIndonesië reizen - Ingill restaurant in Malang; heerlijk eten en geweldige sfeerIndonesië reizen - Bij de olifanten in TangkahanIndonesië reizen - Een orang oetan met baby bij Bukit LawangIndonesië reizen - Met de ober van Ingill restaurantIndonesië reizen - De naaimachines van Cahaya MutiaraIndonesië reizen - Op het strandIndonesië reizen - De fascinerende onderwaterwereld met de clownvis Nemo