Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Rene Scholl - 29-08-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Een prachtige ervaring met een juiste mix tussen cultuur en natuur. Het pure Indonesië! Elke dag weer een verrassing. Dit gevoel werd zeker nog versterkt door de goede gids en zijn trouwe chauffeur
De accommodaties pasten goed bij het programma van de betreffende dag, op plekken waar we wat langer bleven iets meer luxe. Op doortreklocaties iets meer basic. Allemaal prima locaties, prima ontbijt, schone kamers en vooral aardige mensen!

De zonsopkomst bij de Borobudur ging helaas gepaard met regen, maar ook dat hoort bij Indonesië. We hebben er toch een leuke ochtend van kunnen maken. De locatie van het hotel is natuurlijk uit de kunst, dus zeker een aanrader.
De culinaire tour Yogyakarta is ook fantastisch en onvergetelijk. Het is echt een avontuur: op de scooter kris kras door het drukke verkeer van de stad, zoveel te zien en natuurlijk te proeven. De afsluiter op het plein van het Kraton was geweldig. De crew tijdens de tour was super, allen nog studenten dus dat klikte goed met onze kinderen.
De wandelingen in de buurt van Candi Sukuh waren heel erg mooi en puur. Dit zouden we zelf nooit hebben gekund of gedurfd. Ook hier hadden we heel fijne gids met veel kennis en kunde van het land en en de mensen. Intenser kan de beleving van land en mensen niet zijn.
Met een jeep hebben we overdag de Bromo vulkaan bezocht. We hebben veel gezien van de omgeving en de feitelijke krater. Het was te gek en een compleet onverwachte dag. Prima keuze dus! 

Onze complimenten voor de opzet en uitvoering van het programma! Erg gevarieerd en zekere geen standaard programma. De vertrekbrief vooraf was zeer compleet. Er was een minimaal probleem in Yogya: we konden de bus niet meteen vinden. We besloten even te bellen met de lokale vertegenwoordig en binnen vijf minuten was het geregeld. Super dat dit lokaal zo goed opgezet is!
De vaste gids en chauffeur waren een professioneel team en altijd in voor een grapje! Ze spraken ook goed Nederlands. De lokale gidsen speelden snel in op de groep, kundig en ook zeer geïnteresseerd in onze cultuur en achtergrond waardoor er mooie gesprekken op gang kwamen, los van het eigenlijke programma.


Indonesië reizen - Java reizen: de Borobudur is een must seeIndonesië reizen - Java reizen: onze gids - altijd in voor een grapjeIndonesië reizen - Indonesie reizen: een mix tussen cultuur en natuurIndonesië reizen - Java reizen: met de jeep naar de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Indonesië reizen: fantastisch! Indonesië reizen - Java reizen: met de hele familie op de BromoIndonesië reizen - Java reizen: de zon komt op bij de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java reizen: vanaf het uikijkpunt zie je Bromo perfect liggenIndonesië reizen - Java reizen: de Bromo in de prachtige ochtendzonIndonesië reizen - Java reizen: een traditionele dans