Jessie Vermeule - 06-10-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Mijn vakantie was fantastisch, een maand vol hoogtepunten
 
Ik ga Footprint Travel zeker aanraden. Het is allemaal goed geregeld. Het is fijn dat je een uitgebreide reisgids ontvangt waar alles instaat. Dat je zelf ook in bezit bent van adressen/telefoonnummers en vouchers
 
De accommodaties waren mooi. De afwisseling was fijn, bijvoorbeeld na een hele dag reizen in een prachtig hotel in Malang aankomen en tot rust komen. De fijnste vond ik met de meeste sfeer. Denk dan aan de Jungle Lodge en Toba Lake
 
Ik ben erg tevreden over de organisatie. Het vervoer was perfect geregeld. De chauffeurs en gidsen waren goed op de hoogte. Dit maakte onze reis gemakkelijk. We zijn een keer bij het verkeerde hotel afgezet, dit is toen prima met de lokale contactpersoon opgelost. Wij vonden het een hele leuke plek en het heeft onze reis alleen maar verrijkt door de mensen die we op die locatie hebben leren kennen. 
Relatief veel sunrise tours in ons programma waardoor we er zelf een uit hebben gehaald maar dit is afhankelijk van persoonlijke wensen.
 
De informatievoorziening was prima, we wisten alles doordat we een uitgebreide reisgids hadden, heel prettig! Ook dat je zelf de adressen en telefoonnummers had! 
 
Hoogtepunten voor mij waren:
Ik vond de junglewalk​ een unieke ervaring, wat een prachtige omgeving! Het olifant rijden en wassen was heel toeristisch maar heel leuk om een keer mee te maken. 
De Ijen vulkaan; het kost wat moeite en energie eer je boven bent maar het is echt een hele bijzondere ervaring om daar bovenop te staan! 
De jungle van Sumatra was een onvergetelijke ervaring en een absolute aanrader voor iedereen. (inclusief jungle walk). Het Toba Lake was indrukwekkend en fijn om even te genieten van de rust en omgeving.
De excursies naar de Borobodur en de Prambanan is een culturele aangelegenheid die je eigenlijk niet mag missen
Het snorkelen bij Pemuteran heeft me doen verbazen, ben niet zo'n onderwatermens maar dit was adembenemend! Zoveel mooie vissen en natuur, een bijzondere ervaring ook als je niet van vissen houd!
Schildpadden uitzetten, je steunt het goede doel en wat is er leuker dan zo'n klein schildpadje zijn weg zien vinden in de natuur.
Ubud en alles wat erbij komt kijken, zeker Tanah Lot is een mooie plaats!

Persoonlijk hebben we onze reis aangevuld met een dag Kuta beach, om te leren surfen. Een prachtige plek voor iemand die dit graag doet. En vlak bij locaties die standaard in de reis zitten!
Leren duiken vond ik ook een ervaring op zich, iets waarvoor we extra dagen hebben gereserveerd!